Liczba wyników: 3995
Ogórki są jednymi z najchętniej uprawianych warzyw na świecie. Nie bez powodu. Stanowią źródło ważnych składników odżywczych, produkt o dobrych efektach dla zdrowia i wyglądu oraz niezbędny składnik wielu smacznych potraw. Przejrzyj poniższą listę, a z pewnością zechcesz wzbogacić swoje menu o to warzywo.
Efekt jo-jo w jamie ustnej? Wiele wskazuje na to, że z takim zjawiskiem mamy do czynienia dość często. Odkładanie się osadu i kamienia na zębach to nieustannie powracające problemy, których nie da się uniknąć. Zaniedbania higieniczne mogą jednak doprowadzić do poważniejszych problemów np. powracającej próchnicy. Jak ustrzec się przed efektem jo-jo uzębienia?
Michelle Pfeiffer ujawniła, że była kiedyś częścią sekty, której członkowie wierzą w breatharianism - zdolność do życia bez jedzenia, a nawet wody.
Zwykle mówi się o szkodliwych skutkach zażywania leków. Powszechnie można usłyszeć, że farmaceutyk „na jedno pomoże, a na drugie zaszkodzi". W przypadku niektórych medykamentów i chorób tak w istocie się zdarza, ale okazuje się, że część popularnych leków może pomóc w zapobieganiu lub osłabianiu rozmaitych dolegliwości.
Uczeni z McMaster University w Hamilton w Kanadzie opracowali dietę, która pomoże zachować młodość i zwalczać oznaki starzenia. Badacze zidentyfikowali podstawowe składniki „eliksiru młodości".
Określone produkty i aktywność fizyczna to główne punkty odniesienia dla tych, którzy chcą uniknąć zgromadzenia dodatkowego tłuszczu wokół talii. Poniżej 4 porady, które mogą pomóc w uzyskaniu płaskiego brzucha.
Gorące i zimne temperatury oraz zapalenie skóry sprawiają, że skóra staje się sucha i szorstka - to najczęstsze przyczyny takiego jej wyglądu. Poza tym odpowiadać za to może łuszczyca, niedoczynność tarczycy i niewydolność nerek...
Szukasz przepisu na powiedzmy tradycyjne danie greckie wraz z informacjami na temat jego wartości odżywczych? Teraz można go znaleźć dzięki projektowi EUROFIR (Sieć zasobów informacyjnych o europejskiej żywności). W ramach tej inicjatywy powstało miarodajne źródło danych o składzie żywności w celu dostarczania znormalizowanych informacji przez i dla dietetyków, naukowców, studentów, przedsiębiorców i przedstawicieli organów nadzoru.
Choć w powszechnej świadomości mocno zakorzeniło się przeświadczenie, że pracownika na zwolnieniu lekarskim nie można zwolnić, to nie jest to przekonanie do końca prawdziwe. To, że pracownik przebywa na tzw. chorobowym nie zawsze chroni go przed utratą pracy. Są sytuacje, w których pracodawca może rozstać się z chorującym podwładnym.
Jak wynika z badań z udziałem 6 tysięcy Brytyjczyków, surfowanie po Internecie jest dobre dla zdrowia.