Liczba wyników: 12816
Rozmaryn nie tylko świetnie poprawia smak takich potraw, jak kurczak i jagnięcina, ale jest również dobry dla mózgu. Zioło zawiera składnik, który zwalcza wolne rodniki w mózgu.
Niewielkie zmiany godziny jedzenia śniadania i kolacji mogą zmniejszyć tkankę tłuszczową.
Boczek może wrócić do menu osób dbających o zdrowie dzięki niezwykłym właściwościom rdestu japońskiego.
Przyjmowanie melatoniny neutralizuje uszkodzenia oksydacyjne i opóźnia neurodegeneracyjny proces starzenia się.
Zastosowano sztuczną inteligencję (AI) do nagrywania EKG w Apple Watch, aby zidentyfikować pacjentów ze słabym sercem. Uczestnicy rejestrowali zdalnie swoje EKG na smartwatchu, kiedy tylko chcieli, z dowolnego miejsca. Od czasu do czasu automatycznie zapisy EKG były przesyłane do elektronicznych kart zdrowia za pośrednictwem aplikacji na smartfony.
Taka prosta czynność, jak zapisywanie myśli i uczuć dotyczących szczególnie stresujących wydarzeń, może pomóc ludziom z chorobami przewlekłymi poprawić stan zdrowia.
Każdy, kto codziennie je ponad 40 gramów wędlin lub innego rodzaju przetworzonego mięsa, prosi się o kłopoty: ryzyko przedwczesnej śmierci wzrasta o 18 procent na każde 50 gramów przetworzonego mięsa dziennie.
Wapowanie może niszczyć zęby i prowadzić do częstszych wizyt u dentysty.
Kilka czynników stylu życia ma znaczący wpływ na nasilenie objawów refluksu. Z dolegliwością często można skutecznie walczyć bez stosowania leków
Kiedy sprawdzono interakcje między mózgiem, naszym zachowaniem i układem odpornościowym, odkryto, że już przewidywanie radosnego śmiechu poprawia poziom hormonów chroniących zdrowie. Co więcej, oczekiwanie na doświadczenie śmiechu zmniejsza ilość potencjalnie szkodliwych hormonów stresu.
Migrena – większe dawki kwasu acetylosalicylowego pomagają uchronić się przed atakami