Liczba wyników: 3337
Edith Wilma Connor ma 77 lat i chętnie uczestniczy w zajęciach aerobiku wraz z ze swoją prawnuczką, ale jej ulubionym zajęciem są ćwiczenia na siłowni. Kobieta jest najstarszą kulturystką na świcie.
To, że palenie szkodzi wiedzą chyba wszyscy. Do tej pory jednak skupiano się na "poważniejszych" chorobach płuc czy serca jako tych, które najczęściej są skutkiem palenia tytoniu. Palenie jednak negatywnie wpływa również na zęby. Warto zerwać ze zgubnym nałogiem, a okazja ku temu będzie 31 maja, kiedy to przypada Dzień bez papierosa.
Zaczyna się sezon na truskawki. Walory smakowe i aromatyczne nie są jedynymi ich zaletami. Warto wiedzieć, że lat lubiane przez przez wielu owoce mają także liczne właściwości zdrowotne, a na dodatek można je jeść także na diecie.
Nadmierna potliwość, czyli hiperhydroza, może mieć podłoże genetyczne, fizjologiczne lub emocjonalne. Bez względu na przyczynę, hiperhydroza utrudnia kontakty z innymi ludźmi i wprawia w zakłopotanie osoby dotknięte tą przypadłością.
Od dawna wiadomo, że spożywanie zbyt wiele produktów zawierających „złe" tłuszcze, tj. tłuszcze nasycone i tłuszcze trans, nie jest zdrowe dla serca. Okazuje się jednak, że jeden ze składników tego rodzaju zagraża także funkcjonowaniu pamięci.
Tarczyca to bardzo ważny, a często niedoceniany narząd ludzkiego ciała. Zmiany chorobowe w funkcjonowaniu tego gruczołu istotnie zaburzają nasze zdrowie, samopoczucie i jakość życia.
Niestrawność, pieczenie oczu, ból głowy, pleców czy opuchnięte nogi to dolegliwości, które są codziennością dla wielu pracowników biurowych. Godziny spędzane w pozycji siedzącej, praca przed ekranem komputera i nieregularnie spożywane posiłki nie pozostają bez wpływu na zdrowie. Na co powinniśmy zwrócić szczególną uwagę, aby nie dopadły nas „choroby zza biurka”?
Utrata wagi może mieć ogromny wpływ na znaczące osłabienie objawów cukrzycy - i nie ma znaczenia, w jaki sposób straci się nadmiar kilogramów.
Włączenie produktów owsianych do diety obniża poziom "złego" cholesterolu i na tej drodze zmniejsza ryzyko choroby wieńcowej serca - wynika z analiz przeprowadzonych przez naukowców brytyjskich
Spożywanie pokarmów bogatych w kwasy tłuszczowe omega-3 może chronić przed chorobą Alzheimera, wynika z nowych badań. W testach wzięło udział 1200 wolnych od demencji osób po 65 roku życia. Wszyscy przeszli badania krwi w celu sprawdzenia poziomu kluczowego w chorobie Alzheimera białka. Wcześniej podali uczonym dokładne informacje na temat swojej diety.