Liczba wyników: 2808
Ziemniaki, lubiane przez 80% Polaków, często goszczą na polskich stołach. Kilka razy w tygodniu spożywa je aż 77% Polaków, a każdego dnia – 14%. Uwzględniając te produkty w codziennym żywieniu, warto wiedzieć, jak je przygotować, by służyły nie tylko naszemu zdrowiu, ale i… sylwetce.
Nadciśnienie to coraz powszechniejszy problem i bardzo poważny, bo prowadzi do chorób serca i może skutkować m. in. udarami. Aby zmniejszyć poziom ciśnienia, można sięgnąć po odpowiednie produkty. Przejrzyj listę artykułów, które w naturalny sposób pomogą walczyć z nadciśnieniem.
W warszawskim klubie Dekada odbyła się dziewiąta Gala „Mobile Internet”. Podczas uroczystości rozdano „Wirtualne Telefony” - nagrody za wybitne produkty i usługi wprowadzone na rynek w 2009 roku. Statuetka w kategorii Debiut Roku 2009 trafiła do firmy Emporia Telecom, którą wyróżniono za dostrzeżenie potrzeb seniorów.
Lubisz słodkie napoje, przetworzone produkty mięsne i pakowane przekąski? Zastanów się, czy na pewno warto po nie sięgać. Osoby, które serwują sobie bardzo przetworzoną żywność, odznaczają się większą ilością i nasileniem objawów zaburzeń psychicznych.
Inspekcja Handlowa na zlecenie UOKiK skontrolowała, jak sprzedawcy informują o cenach. Inspektorzy sprawdzili prawie 64 tysiące partii produktów. Zastrzeżenia wzbudziło tylko 6,4 proc. produktów. Większość sprzedawców poprawnie informuje o tym, ile kosztują ich produkty.
Od dawna wiadomo, że dbanie o urodę to nie tylko stosowanie odpowiednich kosmetyków. Żeby osiągnąć ładny wygląd skóry, paznokci i włosów, trzeba zadbać też o odpowiedni styl życia, w tym dietę. Zobacz, jakie produkty sprzyjają zdrowej, lśniącej czuprynie.
Zastąpienie chemicznych technik produkcji kosmetyków ekologicznymi alternatywami - to zadanie projektu OPTIBIOCA, który ma wyposażyć sektor kosmetyków naturalnych w niezbędne, zaawansowane rozwiązania techniczne, aby sprostać rosnącemu popytowi na naturalne i przyjazne środowisku produkty.
Super jedzenie to najbardziej odżywcze pożywienie stanowiące świetne źródło licznych minerałów, witamin, enzymów, antyoksydantów, protein, koenzymów. Eksperci popularyzują produkty najpotężniejsze w dbałości o dobry stan zdrowia i prawidłowe funkcjonowanie organizmu.
Nawet 70% ludzi na świecie nie toleruje laktozy – cukru występującego przede wszystkim w mleku i jego przetworach. W Polsce problem z trawieniem laktozy może mieć około 17-37% osób. W gabinecie dietetyka, często pojawia się pytanie, czy przy nietolerancji laktozy, z diety należy wykluczyć wszystkie produkty mleczne?
W XXI wieku sól można znaleźć prawie wszędzie; jest ona dostępna niemalże w każdym gotowym lub półgotowym produkcie spożywczym, przyzwyczajając konsumentów do swojego intensywnego smaku. Produkty mniej słone zwykło się uważać za mdłe i pozbawione aromatu.