Liczba wyników: 2780
Dieta bogata w cynk może pomóc starszym osobom w uniknięciu zapalenia płuc.
Dotychczas wiadomo było, iż zbyt długie eksponowanie skóry na działanie promieni słonecznych sprzyja rozwojowi raka skóry, najnowsze badania dowiodły, że promienie słoneczne mogą też zapobiegać chorobom nowotworowym.
Nudności, uczucie przepełnienia, zgaga lub kolka to tylko niektóre z następstw nieprawidłowego odżywania. Ważne jest nie tylko to, co jemy, ale również w jaki sposób.
Dobry szampon i odżywka to za mało, aby włosy były piękne i zdrowe. Nawet najlepsze kosmetyki nie są w stanie całkowicie zniwelować konsekwencji niedoboru składników mineralnych i witamin.
Folacyna, powszechnie nazywana kawasem foliowym jest istotnym składnikiem diety nie tylko przyszłych mam.
Zwyrodnienia plamki żółtej(AMD) to choroba, której ciężka odmiana dotyka w Polsce rocznie 20 tys. osób. Prowadzi ona do tak znacznego pogorszenia wzroku, iż chorzy potrzebują pomocy przy wykonywaniu najprostszych czynności.
Wyniki badań prowadzonych przez naukowców z Seattle kolejny raz dowodzą, że to co jemy ma wielki wpływ na jakość oraz długość naszego życia. W celu zbadania zależności zachodzących pomiędzy sposobem odżywania a ryzykiem zachorowania na raka jajników u kobiet w wieku pomenopauzalnym, naukowcy przez osiem lat obserwowali dwie grupy kobiet.
Mieszkańcy Nowej Zelandii mogą być dumni ze swojego podejścia osób starszych. Kraj ten jest światowym liderem w promowaniu pozytywnych aspektów starzenia się. W 2001 rząd rozpoczął akcję pod nazwą Nowozelandzka Strategia Pozytywnego Starzenia, która nakłania osoby starsze by przyłączyły się do lokalnych grup seniorów aby lepiej zapoznać się z wartościami, wiedzą, zdolnościami oraz poznać doświadczenie innych.
Co trzeci produkt objęty akcją promocyjną wzbudza zastrzeżenia Inspekcji Handlowej. Badaniem przeprowadzonym na zlecenie Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów objęto 112 placówek handlowych - 100 z nich należało do dużych sieci handlowych. Uchybienia stwierdzono w 39,7 proc. artykułów żywnościowych, natomiast w przypadku innych produktów zastrzeżenia kontrolerów wzbudziło 32 proc. badanych promocji.
Ogólnopolska akcja „Uwolnij się od toksyn” ma na celu popularyzowanie wiedzy na temat szkodliwych substancji, które znajdują się w żywności, ich negatywnego wpływu na organizm oraz metod oczyszczania. Skutki skumulowania w organizmie toksyn nie są od razu widoczne.