Liczba wyników: 3337
Istotne znaczenie ma nie tylko, co, ale i kiedy się je. Kalorie przyjęte w godzinach wieczornych są trudniejsze do spalenia i powodują więcej szkód.
Jedzenie ryb przez osoby w dojrzałym wieku wydłuża życie co najmniej o 2,2 roku, a na długowieczność można liczyć przy spożywaniu ryb bogatych w kwasy tłuszczowe omega-3 co najmniej dwa razy w tygodniu, wynika z badań uczonych z Harvard School of Public Health oraz Washington University.
Kim Cattrall odchudza się od niemal 40 lat. 57-letnia gwiazda "Seksu w wielkim mieście" przyznała, że nie pamięta, kiedy ostatnio nie liczyła kalorii.
Obfite w białko śniadania pomagają zapobiec niezdrowemu podjadaniu w kolejnych godzinach dnia, wynika z badań amerykańskich naukowców.
Świat powoli budzi się z zimowego letargu. Jednak dla naszego organizmu przesilenie wiosenne to dość trudny okres, w którym musi się zmagać z niedoborami witamin, a co za tym idzie ze spowolnieniem procesów metabolicznych, wypadaniem włosów, kiepską kondycją skóry i ogólnym osłabieniem organizmu. Ponadto zimowe menu często przysparza nam kilku dodatkowych kilogramów - co jeszcze pogarsza nasz nastrój.
Blisko 9 na 10 Polaków planuje spędzić Święta Wielkanocne z rodziną. I to liczną - 39% badanych zasiądzie do wspólnego stołu w co najmniej 8 osób, a 37% w 5 do 7 osób. Tylko 2% respondentów twierdzi, że nie obchodzi świąt. Jednak, dla większości respondentów (71%), najważniejszymi świętami pozostaje Boże Narodzenie, a Święta Wielkanocne są na drugim miejscu. Badanie zostało przeprowadzone przez Providenta na reprezentatywnej grupie 450 klientów o średnich i niskich dochodach.
Kobiety, które nie skończyły jeszcze pięćdziesięciu lat, mają na co czekać. Tak, to nie pomyłka - według badań panie w takim wieku mają największe szanse na poczucie szczęścia.
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Po czterdziestodniowym poście szczególnie trudno będzie oprzeć się pysznym kiełbasom, pasztetom, tradycyjnym zupom, jajkom, majonezowi, babom i mazurom. Ból brzucha murowany? Niekoniecznie. Niestrawności da się uniknąć. Wystarczy espresso lub lampka wina po posiłku.
Będąc jednym z najmniejszych narządów ludzkiego ciała, paradoksalnie wywiera na nie ogromny wpływ. Tarczyca - tak ważna, a tak często pomijana. Zdecydowanie nie doceniamy tego gruczołu, nie zdając sobie sprawy, iż jego prawidłowe funkcjonowanie warunkuje odpowiednią pracę całego organizmu.
Powszechnie wiadomo, że aby schudnąć, trzeba ograniczyć porcje, zmniejszyć ilość dostarczanej sobie energii i zwiększyć aktywność fizyczną. Warto mieć przy tym choćby krótki przewodnik, który może oszacować kaloryczność posiłków.