Liczba wyników: 3293
Jeszcze kilkanaście czy kilkadziesiąt lat temu, zgodnie z tradycją, wesele organizowali dla Młodych rodzice. To oni finansowali wydarzenie, dając swoim dzieciom możliwość hucznego wejścia na nową drogę życia. Bardzo często również pomagali Państwu Młodym w zdobyciu pierwszego mieszkania czy domu. O tym, jak to wygląda dzisiaj opowiada konsultantka ślubna Katarzyna Gajek.
Niektóre produkty mają „złą sławę" jeśli chodzi o ich wartości odżywcze. Powszechnie wiadomo np., że słodycze zawierają znaczne ilości kalorii i tłuszcze, które w nadmiarze bardzo szkodzą zdrowiu. Niemniej jednak są i takie przysmaki, które bezpośrednio nie kojarzą się z kalorycznością, a ich nadmiar skutkuje problemami z utrzymaniem prawidłowej masy ciała.
Picie jednego do dwóch drinków dziennie może ograniczyć utratę masy kostnej u pań po okresie menopauzy.
Kobiety, które chcą schudnąć, powinny rzetelnie prowadzić dziennik swojej żywieniowy, nie opuszczać posiłków i unikać jedzenia w restauracjach (szczególnie w porze obiadu) wynika z nowego badania Fred Hutchinson Cancer Research Center.
4 września Paweł Kukiz wyda pierwszą solową płytę zatytułowaną "Siła i honor". Jest to concept album, stanowiący osobisty komentarz Pawła Kukiza do historii Polski od 1939 roku.
Jedzenie mniejszej ilości tłuszczów nasyconych jest dobre dla mózgu i serca. Tzw. „dobre" tłuszcze zaś, tj. nienasycone, wspomagają funkcje umysłu.
Niektóre produkty mają „złą sławę" jeśli chodzi o ich wartości odżywcze. Powszechnie wiadomo np., że słodycze zawierają znaczne ilości kalorii i tłuszcze, które w nadmiarze bardzo szkodzą zdrowiu. Niemniej jednak są i takie przysmaki, które bezpośrednio nie kojarzą się z kalorycznością, a ich nadmiar skutkuje problemami z utrzymaniem prawidłowej masy ciała.
Nowe badanie przeprowadzone przez naukowców z Brigham and Women's Hospital (BWH) pokazuje, że powszechna forma lęku, tj. zaburzenia lękowe w postaci fobii, wiąże się z krótszymi telomerami u kobiet w średnim wieku i starszych.
Wśród licznych przyczyn, które wpływają na występowanie bólów głowy, wskazuje się także wybór diety. Produkty spożywcze, mogą być nawet w ponad 30% przyczyną pojawiania się i nasilania migreny. Jakość pożywienia, sposób łączenia poszczególnych produktów ale także nawyki żywieniowe i smakowe to zatem znaczący wśród kilkudziesięciu przyczyn wywołujących bóle głowy.
O tym, że zdrowie jest najważniejsze wie chyba każdy. Szczególnie po pięćdziesiątce, gdy zaczynamy odczuwać dolegliwości związane z wiekiem. W aptece wydajemy krocie, zwłaszcza że oprócz leków z recepty często dokupujemy jeszcze suplementy diety. Tymczasem kluczem do zachowania zdrowia (a przy okazji pieniędzy w portfelu) jest właśnie sama dieta. Niebagatelną rolę odgrywają tu potrawy przygotowane z ryb.
Migrena – większe dawki kwasu acetylosalicylowego pomagają uchronić się przed atakami