Liczba wyników: 13644
Odpowiedni sen jest kluczowy dla utrzymania dobrego stanu zdrowia i odwrotnie - stwierdzono, że zdrowy tryb życia poprawia jakość odpoczynku. Dzieje się tak przynajmniej w przypadku kobiet.
Od tysięcy lat w tradycyjnej medycynie brazylijskiej poleca się hyptis crenata w celu leczenia szeregu dolegliwości, od bólów głowy i żołądka po gorączkę i grypę.
Dzięki sztucznej inteligencji, która bada geny, będzie można przewidzieć choroby sercowo-naczyniowe, takie jak migotanie przedsionków i niewydolność serca.
Szczepienie przeciwko COVID-19 wiąże się z mniejszą liczbą zawałów serca, udarów i innych problemów sercowo-naczyniowych wśród osób zakażonych SARS-CoV -2, wirusem wywołującym COVID-19.
Brak uczucia sytości po posiłkach lub między nimi sprzyja przejadaniu się. Linda Milo Ohr z Institute of Food Technologists (IFT) wskazuje, które składniki odżywcze i produkty pomagają powstrzymać apetyt i utrzymać uczucie sytości na dłużej.
Owdowiałe starsze osoby mogą zmniejszyć samotność poświęcając na wolontariat 100 godzin rocznie, czyli około dwóch godzin tygodniowo.
Chociaż nie ma jednej definicji „super nasion" lub „super owoców", często opisuje się je jako dostarczające wielu ważnych składników odżywczych i przydające korzyści zdrowotnych. Linda Milo Ohr z Institute of Food Technologists (IFT) proponuje dziewięć nasion i owoców, które są szczególnie wartościowe.
Osoby z zespołem jelita drażliwego cechują się mniejszą różnorodność bakteryjną w jelitach niż osoby zdrowe.
Istnieją pewne biologiczne podstawy różnic między płciami w chorobach związanych z otyłością, dotyczą m. in. naczyń krwionośnych w tkance tłuszczowej.
Zwiększenie ilości białka w diecie i regularne picie herbaty lub kawy może pomóc zmniejszyć ryzyko złamania szyjki kości udowej u kobiet.