Liczba wyników: 4023
Trądzik różowaty może się wiązać z wyższym ryzykiem rozwoju demencji i choroby Alzheimera.
To, co jesz i leki, które zażywasz, mogą zmienić ilość i rodzaj bakterii w jelitach. Ma to o tyle ważne znaczenie, że wpływa zarówno na sposób trawienia, jak i wiele procesów w organizmie.
Wszyscy mamy jakieś nawyki czy sposoby radzenia sobie w różnych sytuacjach, które nie muszą być zrozumiałe dla innych. Mają one jednak określony cel - pozwalają osłabić odczuwany lęk.
Czy wiesz, że dzięki kurkumie możesz uniknąć problemów z dziąsłami, cynamon pomoże ograniczyć ilość ubytków, a tajemnicze zioło Indian wesprze cię w walce z groźnymi bakteriami? Sprawdź, jakie naturalne metody uchronią cię przed najpowszechniejszymi dolegliwościami jamy ustnej.
Dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu? Z jakiej przyczyny ten problem dotyczy właśnie ciebie? Jak radzą sobie z nim gwiazdy? Oto wszystko, co chciałaś wiedzieć o „skórce pomarańczowej”, ale bałaś się zapytać!
Kłopoty z orientacją w przestrzeni mogą stanowić jeden z najwcześniejszych objawów choroby Alzheimera.
Organizowana od 2006 roku kampania edukacyjno-społeczna „Zadbaj o swoje serce” zachęca do udziału w badaniach przesiewowych prowadzonych w wielu miastach w Polsce. Uczestnicy mogą bezpłatnie poddać się profilaktycznym badaniom, skorzystać z porady kardiologicznej oraz konsultacji u dietetyków.
Chętnie uprawiamy szczypiorek w ogrodzie, a nawet w doniczkach na balkonie czy kuchennym oknie. Trudno sobie wyobrazić bez niego wiosenne kanapki czy jajecznicę. Przyprawa jest bardzo popularna w Polsce. I słusznie, bo ma wiele dobrych właściwości. Oto niezwykłe zastosowania szczypiorku.
Mówi się, że Polacy zawsze byli ekspertami w większości dziedzin. Od kilku lat, za sprawą programów takich jak Kuchenne Rewolucje czy Masterchef, dotyczy to również kwestii kulinarnych – zwłaszcza, jeśli chodzi o restauracje. Niestety, często nasza ekspertyza przy wyborze odpowiedniego lokalu na randkę czy spotkanie biznesowe ogranicza się do przebierania w miejscach, które są akurat modne lub po prostu sprawiają wrażenie ekskluzywnych.
Pacjenci z rakiem jelita grubego, którzy codziennie zażywali kwas acetylosalicylowy, byli o jedną czwartą mniej narażeni na śmierć z powodu choroby w porównaniu do osób nie stosujących tego leku.
Migrena – większe dawki kwasu acetylosalicylowego pomagają uchronić się przed atakami