Liczba wyników: 4515
Witamina B12 może istotnie pomóc w odmładzaniu mózgu.
O zdrowotnych zaletach ryb nie trzeba nikogo przekonywać. O ich kulinarnych walorach również. Sposobów na przyrządzenie rybiego mięsa jest wiele, ale zanim zabierzemy się do jego przygotowania, należy pamiętać o kilku ważnych zasadach, dzięki którym nasze danie będzie smakowało naprawdę wybornie.
Oczy – zwierciadła duszy i pierwsze elementy twarzy, na które zwracamy uwagę, poznając nową osobę. Wypoczęte, ładne spojrzenie sprawia, że człowiek wygląda młodo i zdrowo. Niestety, skóra wokół oczu starzeje się dwa razy szybciej niż w innych partiach twarzy - głównie ze względu na to, że jest znacznie cieńsza. Poznaj 5 etapów starzenia się okolicy oczu oraz nowoczesne metody medycyny estetycznej, które pozwolą Ci jak najdłużej cieszyć się pięknym spojrzeniem.
Z uwagi na krótki okres przechowywania, owoce gujawy nie są w naszym kraju powszechnie dostępne – a szkoda, ponieważ wykazuje ona liczne właściwości antyseptyczne, bakteriobójcze, łagodzące, a także odchudzające. Będąc jednak w nieco cieplejszych klimatach niż rodzime lub też natrafiając na przetwory z gujawy na sklepowych półkach, zdecydowanie warto sięgnąć po ten egzotyczny rarytas.
Jeśli doświadczasz bezsenności, nie sięgaj od razu po leki, spróbuj najpierw powalczyć z nią naturalnymi metodami. Niektóre proste techniki są zaskakująco skuteczne.
Utrata już niewielkiego odsetka masy ciała wywołuje istotne zmiany w organizmie, które sprawiają, że obniża się ryzyko cukrzycy i chorób serca.
Jeśli twoje małżeństwo jest trudne, możesz to odczuwać na różnych poziomach, w tym w wadze ciała.
Trombofilia wrodzona może prowadzić do rozwoju groźnej dla zdrowia zakrzepicy. Wiąże się też z ryzykiem wystąpienia np. niewydolności serca czy udaru mózgu. Odpowiednia profilaktyka może jednak skutecznie temu zapobiec. Najważniejsze jest zdiagnozowanie trombofilii wrodzonej. Służy do tego proste i szybkie badanie.
Do niedawna uważano, że o cechach człowieka decyduje wyłącznie DNA. Ostatnie doniesienia ze świata nauki dostarczają coraz nowszych dowodów na to, że istnieje „dziedziczenie ponad genami”, a czynniki zewnętrzne, jak np. sposób odżywiania, mogą wpływać na to, kim jesteśmy i być przekazywane kolejnemu pokoleniu.
Powszechnie wiadomo, że wysoki poziom cholesterolu w naszym organizmie zagraża zdrowiu serca. Jednak to nie cholesterol w żywności jest za to odpowiedzialny.