Liczba wyników: 10435
Ci, którzy kupują najmniej zdrową żywność w pracy, często stosują niezdrową dietę także poza pracą i częściej też mają nadwagę i/lub otyłość oraz czynniki ryzyka cukrzycy oraz chorób układu krążenia w porównaniu z pracownikami, którzy dokonują zdrowszych zakupów.
Ograniczenie ogólnej ilości kalorii może odmłodzić mięśnie i aktywować szlaki biologiczne ważne dla dobrego zdrowia.
Ryzyko krwawienia z żołądka spowodowane długotrwałym stosowaniem kwasu acetylosalicylowego można zmniejszyć za pomocą krótkiej serii antybiotyków. To poprawia bezpieczeństwo profilaktycznego stosowania kwasu acetylosalicylowego w celu zapobiegania zawałom serca, udarom mózgu i niektórym nowotworom.
Sztuczna inteligencja może przewidzieć nagłą śmierć sercową, a być może nawet uwzględnić ryzyko dla zapobiegnięcia przyszłej śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych.
Stres w pracy i zaburzenia snu wiążą się z trzykrotnie wyższym ryzykiem śmierci z przyczyn sercowo-naczyniowych u pracowników z nadciśnieniem tętniczym.
Używanie filtrów przeciwsłonecznych staje się coraz powszechniejsze, ale równocześnie wzrasta liczba zachorowań na czerniaka i inne formy raka skóry: na tym polega paradoks kremów przeciwsłonecznych, uważają naukowcy.
Praktykowanie uważności skupionej na zdrowym odżywianiu może być dobre dla serca - poprawia samoświadomość i pomaga ludziom przestrzegać diety zdrowej.
O niewydolności serca - jej symptomach, profilaktyce i sposobach leczenia - rozmawiamy z Agnieszką Wołczenko – pacjentką kardiologiczną i prezes Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Pacjentów ze Schorzeniami Serca i Naczyń EcoSerce.
Trudno byłoby znaleźć osobę, która nigdy w życiu nie czuła wstydu.
Gniew, choć często postrzegany jest jako negatywna emocja, może być również potężną motywacją do osiągnięcia ambitnych celów w życiu.
Migrena – większe dawki kwasu acetylosalicylowego pomagają uchronić się przed atakami