Liczba wyników: 2709
Każdy od czasu do czasu źle się czuje. Każdy też ma swój sposób na poprawę samopoczucia - jednemu wystarczy kawa lub spacer, inny musi ratować się tabletkami przeciwbólowymi. Są jednak dolegliwości, które, jeśli się powtarzają, oznaczają konieczność niezwłocznego udania się do lekarza.
Ponad 80 proc. badanych wskazało, że na ich „majówkowym" grillu znajdzie się tradycyjna kiełbasa. Popularne są także karkówka, szaszłyki, drób, kaszanka oraz ryby. Wśród dodatków prym wiodą ketchup i musztarda. Coraz chętniej sięgamy także po dipy, a na grillu pojawiają się warzywa oraz owoce.
Marzenie o nieśmiertelności towarzyszy ludzkości od zawsze i choć trudno wierzyć w jego zrealizowanie, możemy pochwalić się istotnymi osiągnięciami w dziedzinie wydłużenia życia. Już wiemy, jakie czynniki sprzyjają długowieczności.
Już starożytni Chińczycy uważali, że granat jest symbolem długowieczności. Ten owoc z powodzeniem można zaliczyć do grupy najzdrowszych owoców. Swoje lecznicze właściwości zawdzięcza polifenolom. Wieloletnie badania potwierdzają jego skuteczność w leczeniu wielu schorzeń m.in. chorób nowotworowych, układu sercowo-naczyniowego, choroby Alzheimera, czy ostrych stanów zapalnych.
Być może nie warto usilnie wspinać sie po szczeblach kariery - to może oznaczać krótsze życie, przynajmniej w przypadku określonych zawodów.
Psy są uważane za największych przyjaciół ludzi i wielu z nas decyduje się na przygarnięcie jakiegoś czworonoga. Jakkolwiek nam bliskie, okazuje się jednak, że jeszcze wielu rzeczy o nich nie wiemy. Jak naprawdę należy liczyć wiek psa w ludzkich latach? Jak nasi ulubieńcy postrzegają rzeczywistość? Odpowiedzi poniżej.
Jeśli chodzi o detoksykację, najpowszechniej stosowane są dwie metody - poszczenie lub jedzenie ściśle określonych produktów. Trzeba być jednak ostrożnym, ponieważ tzw. diety oczyszczające mogą zagrażać zdrowiu. Pewne artykuły jednak są bezpieczne i znane ze swych detoksykacyjnych właściwości. Poniżej kilka z nich.
Nie ma dobrej pory na palenie, ale w niektórych godzinach nawyk powoduje jeszcze większe spustoszenie w organizmie.
Przy wyższym poziomie promieniowania UVB rozwój choroby jest o 21 procent niższy.
Raczenie się alkoholem to w wielu krajach stały element sposobu na spędzanie wolnego czasu czy spotkań z przyjaciółmi. Dla niektórych nie do pomyślenia jest zjedzenie obiadu bez kufla piwa, dla innych - kolacji bez lampki wina. Niektórzy jednak zapomnieli o umiarze i przekraczanie zalecanych dawek trunków stało się wręcz ich narodową tradycją. Okazuje się, że Polacy nie są na czele, choć znaleźliśmy się na kilku listach - okazuje się, że pijemy relatywnie dużo piwa.