Liczba wyników: 3336
Chociaż na stwardnienie rozsiane wciąż nie ma leku, to wczesne rozpoznanie choroby pozwala w porę wprowadzić odpowiednią terapię opóźniającą postęp schorzenia. Jakie więc dolegliwości powinny nas szczególnie zaniepokoić?
Utrata masy ciała jest związana z utratą gęstości kości u kobiet w średnim i starszym wieku, wynika z nowego badania USA.
Chcesz powalczyć o zdrowszą wagę, ale ciągle coś ci w tym przeszkadza? Eksperci wskazują, jak radzić sobie z problemami przy odchudzaniu.
Określone składniki jedzenia są pomocne w zapobieganiu rozwojowi cukrzycy. Eksperci z DietDoc wskazują, że niektóre składniki diety mogą pomóc w uchronieniu się przed tą chorobą. W wykładzie pt. „Dietetyczne czynniki zapobiegania cukrzycy" (Dietary Factors for the Prevention of Diabetes Mellitus) prof. Renée Blaauw z Universiteit van Stellenbosch przedstawiła wyniki dotyczące wpływu określonych produktów i/lub elementów diety na rozwój cukrzycy.
Sama w sobie jest powszechnie lubianym deserem lub stanowi jego składnik. Ale czekolada może mieć wiele zastosowań. Zobacz, do czego może przydać się ten popularny smakołyk.
Problemy w związku sprzyjają depresji i zaniedbaniu formy fizycznej, ostrzegają uczeni z Ohio State University.
Święta są od tego, by sobie pobłażać, uważa wielu ludzi i chętnie sięgają po wielkanocne przysmaki zapominając o ich kaloryczności. Oczywiście jadłospis świąteczny jest od tego, by go sobie w tym okresie serwować, ale warto zwrócić uwagę na wielkość dań i obfitość posiłków.
To powszechnie znane powiedzenie nie ma odzwierciedlenia w rzeczywistości, mówią uczeni.
Już jedna porcja zielonych warzyw liściastych dziennie może pomóc zachować uchronić się przed demencją.
Uczucie zmęczenia, brak łaknienia, migreny, senność i apatia - to główne objawy zakwaszenia organizmu, które często mylimy z innymi dolegliwościami. Zachwiana równowaga kwasowo-zasadowa to problem wielu osób. Jak zapewnić organizmowi równowagę, aby zapobiec kłopotom ze zdrowiem? Warto postawić na odpowiednią dietę.