Liczba wyników: 2701
Jak wyznała Jane Fonda, męski hormon uratował jej małżeństwo i pomógł zwalczyć uderzenia gorąca.
60-letnia Chinka urodziła bliźniaki. Kobieta zdecydowała się na tak późne macierzyństwo po śmierci swojej 29-letniej córki.
„Nie pytaj, bo wiedzieć nie trzeba, co gotuje los, tobie i mnie”... Tom „Kocha, lubi, szanuje..." zawiera dziewięć opowiadań. Ich bohaterkami są kobiety starające się żyć po swojemu w świecie zdominowanym przez mężczyzn.
Chętnie otwieramy portfele, gdy ma nam to pomoc lepiej się poczuć. Nie żałujemy grosza na specyfiki, które mają poprawić stan naszego zdrowia, szczególnie teraz, gdy rynek jest nasycony rozmaitymi suplementami na niemal wszelkie dolegliwości. Okazuje się jednak, że łatwo można „wyrzucić pieniądze w błoto" - oferta farmaceutyczna jest szeroka, ale dużo w niej pułapek. Okazuje się, na przykład, że multiwitaminy nie pomagają w ochronie przed nowotworami lub chorobami układu krążenia.
Czy istnieją liczby ważne dla naszego zdrowia? Oczywiście. To wyniki badań okresowych: ciśnienia, cholesterolu, cukru, morfologii i OB. Zbliżający się Nowy Rok sprzyja postanowieniom, zatem warto zadbać o swoje zdrowie i poznać najważniejsze dla siebie liczby, a tym samym sprawdzić w jakiej kondycji jest nasz organizm.
Aż 93 proc. Polaków wskazało, że na ich świątecznym stole będzie królowała tradycyjna kuchnia i swojskie smaki. Najbardziej popularnymi potrawami są barszcz czerwony z uszkami, pierogi z kapustą i grzybami, śledź w oleju oraz smażona ryba, ale pojawiają się także nowe apetyczne i odważne kulinarne trendy.
W wielu regionach świata, także w Polsce, można kupić pyszne zdrowe owoce także zimą, które są nie tylko wysokiej jakości, ale również w przystępnej cenie. Mamy możliwość czerpania z szerokiej gamy owoców w sezonie zimowym, a większość z nich jest bogata w witaminę C, która pomaga walczyć z przeziębieniem i grypą. Oto top 5.
Każdy sezon cechuje się nieco odmiennymi warzywnymi znakomitościami. Nawet w miesiącach zimowych, które zwykle oferują nieco skromniejsze menu, można znaleźć produkty, które nie tylko stanowią smaczny element posiłków, ale i dostarczają różnych składników umożliwiających czy to spalenie tłuszczu, czy też utrzymanie wysokiej efektywności systemu odpornościowego. Tych pięć warzyw to prawdziwi zimowi celebryci na naszych talerzach.
Przewlekłe choroby układu oddechowego każdego roku zabijają miliony ludzi. Mimo to świadomość zagrożenia jest bardzo mała, nawet chorzy na POChP - jedną z najczęstszych chorób dróg oddechowych występujących obecnie na świecie - zazwyczaj nie są tego świadomi. Tym czasem zbyt późne rozpoznanie, brak leczenia, prowadzi do nieuchronnego kalectwa i przedwczesnej śmierci. Główną przyczyną choroby jest palenie papierosów. Światowa Organizacja Zdrowia szacowała kilka lat temu liczbę chorych na całym świecie na ponad 64 miliony.
Choroba nowotworowa powoduje długotrwały stan zapalny, co ma niekorzystny wpływ na działanie całego organizmu. Z tego powodu bardzo ważną kwestią jest odpowiednie żywienie chorego w czasie choroby. Słaby, zmęczony chorobą organizm potrzebuje większej ilości składników odżywczych. Jak odżywiać się w czasie choroby nowotworowej podpowiadają eksperci i twórcy kampanii „Rak. To się leczy!”.
Migrena – większe dawki kwasu acetylosalicylowego pomagają uchronić się przed atakami