Liczba wyników: 3339
Dobre odżywianie się, ćwiczenie i utrzymywanie dobrego zdrowia fizycznego pomaga mózgowi w starzeniu się w zdrowiu.
Jak wynika z badań, 65-latkowie, którzy prowadzą zdrowy styl życia, znacznie ograniczają u siebie ryzyko niewydolności serca.
W Polsce „wiek” serca badanych osób jest średnio o sześć lat wyższy niż wiek metrykalny. Plasuje to nasz kraj w czołówce państw zmagających się z problemem chorób sercowych - wynika z badań przeprowadzonych w ramach kampanii „Ciśnienie na życie”.
Jak wykazały nowe badania, jedzenie białka i warzyw przed węglowodanami ma wpływ na obniżenie po posiłku poziomu insuliny i cukru we krwi.
Nareszcie nadszedł! Upragniony odpoczynek, długo wyczekiwany urlop staje się rzeczywistością. W euforii planujemy wyjazd, wybieramy ofertę, pakujemy walizki. W ferworze przygotowań pamiętajmy koniecznie o zabraniu podróżnej apteczki. Starannie skompletujmy wakacyjny niezbędnik, który zapewni nam urlop bez niespodzianek. Co powinno się znaleźć w naszej wyjazdowej apteczce?
Ludzie nieświadomi podwyższonego poziom cukru we krwi raczej nie dokonują zmian w stylu życia, które mogłyby zapobiec rozwojowi cukrzycy.
Dlaczego lubimy wypoczywać na wyspach? Odpowiedź wydaje się prosta, szczególnie dla tych, którzy na co dzień mieszkają na kontynencie i wyspa dla nich to idealna przestrzeń na oderwanie się od codzienności. Zewsząd otoczona morzem, pełna zatoczek, plaż pozwala się wyciszyć i zregenerować. Wśród najpopularniejszych wysp znajdują się włoskie Sycylia i Sardynia.
Próchnica jest bardzo powszechnym problemem nie tylko w Polsce, ale także na całym świecie, pomimo dużej świadomości i postępu technologicznego. Choroba próchnicowa dotyczy ludzi w każdym wieku, może pojawiać się w pierwszym czy drugim roku życia, ale również w sytuacji, kiedy pacjentowi został już zaledwie jeden ząb. Jednak największe spustoszenie i najtrudniejsze do pokonania następstwa próchnicy dotyczą ludzi młodych.
Kapusta jest popularnym produktem naszych kuchni, bo stanowi składnik wielu potraw z polskiego menu, jest niezbędna do przygotowania gołąbków, bigosu, wielu surówek, rodzaju farszu do pierogów, etc. Warzywo ma jednak rozmaite zastosowania.
Jedz więcej błonnika, a schudniesz. Osoby, które dodawały większe ilości błonnika do swej standardowej diety, straciły na wadze, obniżyły u siebie ciśnienie krwi i zmniejszyły poziom cukru we krwi.