Liczba wyników: 9200
Ludzie, którzy szybko w odpowiedni sposób reagują na bodźce żywnościowe, schudli więcej i skuteczniej utrzymywali nową wagę dzięki nowemu alternatywnemu programowi odchudzającemu, który ma na celu poprawę reakcji ludzi na głód i zdolności opierania się chęci na jedzenie.
Żurawina zawiera parę przeciwutleniaczy (flawonoidów), które mają zdolność przeciwdziałania szkodliwym skutkom bakterii Streptococcus mutans powodującym próchnicę zębów.
Niektóre metody gotowania warzyw są lepsze niż inne, jeśli chodzi o zachowanie poziomu przeciwutleniaczy. W zależności od warzywa, gotowanie na płaskiej metalowej powierzchni bez oleju (grillowanie) lub w kuchence mikrofalowej zapewniało najwyższy poziom antyoksydantów.
Dodanie oleju z siemienia lnianego do diety może zmniejszyć ryzyko osteoporozy.
Gotowanie to coś więcej niż jedynie przygotowanie posiłku. Jak się okazuje, może poprawić poczucie pewności siebie, sprzyja zmianie nawyków żywieniowych oraz poprawia zdrowie psychiczne i ogólne.
Wyższe ciśnienie krwi podczas aktywności fizycznej i długi powrót do standardowego poziomu ciśnienia po wysiłku wiąże się z nasilonym ryzykiem nadciśnienia, przedklinicznych i klinicznych chorób układu krążenia oraz przedwczesnej śmierci wśród osób w średnim i starszym wieku.
Zautomatyzowane osobiste porady żywieniowe pomagają zachować zdrową dietę. Aplikacja dla seniorów może wspierać dietetyczne działania.
Na Uniwersytecie Minnesoty odkryli nowy sposób, w jaki dieta może wpływać na choroby związane ze starzeniem się.
Próbujesz się zrelaksować, ale zmagasz się z nasilonym stresem i negatywnymi myślami? Wielu ludzi ma takie doświadczenia i utworzono na nie nowe określenie: „stresslaxing".
Testy pokazały, że szczury na 30-dniowej diecie, które intensywnie ćwiczyły, łatwiej opierały się wysokotłuszczowym przysmakom.