Liczba wyników: 3336
Kwasy tłuszczowe pomagają zapobiegać otyłości.
Początkowe objawy cukrzycy są łagodne. Co więcej, rozwijają się stopniowo, więc łatwo je przeoczyć lub przypisać zwykłemu zmęczeniu i innym tego rodzaju dolegliwościom. W efekcie u wielu pacjentów diagnozuje się chorobę kilka lat później. Skutki zaś są bardzo niebezpieczne, bo nieleczona cukrzyca prowadzi do licznych powikłań, w tym śmierci. Zastosuj te rekomendacje, żeby uchronić się przed cukrzycą lub dobrze nią zarządzać, jeśli już się rozwinęła.
Badania wykazały, że kobiety, które zwiększają sen o dwie godziny w porównaniu do dotychczasowego schematu snu, mają wyższe ryzyko cukrzycy typu 2.
Powszechny w Afryce napój na bazie czerwonokrzewu cechuje się oryginalnym smakiem i świetnie gasi pragnienie oraz ma ważne prozdrowotne właściwości. Teraz do tej listy należy dodać możliwość wspomgania procesu odchudzania.
29 października obchodziliśmy Światowy Dzień Udaru Mózgu promowany przez World Stroke Organization.
W ostatnich latach popularność zyskiwał niskotłuszczowy sposób odżywiania się i wielu ludzi zastępowało tłuszcze cukrami, ale teraz naukowcy wykazują, że cukier jest winien drastycznmu zwiększeniu wskaźników cukrzycy, otyłości i innych chorób cywilizacyjnych.
Statystyki mówią, że nawet połowa z nas cierpi z powodu nieświeżego oddechu. Czy wystarczy zainwestować w odświeżające cukierki, by pozbyć się przykrego zapachu z ust? Okazuje się, że halitozy nie warto maskować. Kluczem do pozbycia się kłopotliwej dolegliwości jest odkrycie przyczyny problemu i odpowiednie leczenie. Sprawdź, skąd bierze się nieświeży oddech.
Jedzenie przetworzonego mięsa, parówek, kiełbasek, boczku, etc., może prowadzić do raka jelita grubego. Co więcej, już sam nadmiar czerwonego mięsa także jest prawdopodobną przyczyną choroby, twierdzą eksperci Światowej Organizacji Zdrowia.
Nasze dziąsła to partner na całe życie, o którego musimy dbać i troszczyć się w zdrowiu i chorobie. Gdy zaniedbamy ich higienę, odpłacą się zaczerwienieniem, nadwrażliwością, stanami zapalnymi, a nawet paradontozą, która jest najgorszym scenariuszem dla naszych dziąseł. Jak o nie dbać, by pozostały zdrowe i stanowiły mocny fundament dla naszych zębów?
Jest bogata w białka, błonnik, żelazo, magnez i witaminę B2 - kwinoa staje się coraz popularniejszym produktem w naszych kuchniach. Umieszczenie jej w diecie może chronić organizm przed chorobami serca, cukrzycą, migrenami i problemami jelitowymi. Co więcej, nie zawiera glutenu, dlatego sięgają po nią osoby z celiakią i te, które stosują modną obecnie dietę bezglutenową.