Liczba wyników: 3049
Warto jeść warzywa i owoce ze względu na to, że pomagają dostarczyć organizmowi wielu potrzebnych składników odżywczych. Jeśli jadłospis jest ich pełny, można liczyć na lepsze zdrowie i samopoczucie. To nie wszystko. Określone owoce ułatwią też odchudzanie - zobacz, jakie.
Ocet to niezastąpiony dodatek w każdej kuchni. Dodawany w odpowiednich proporcjach nie tylko podkreśli smak potraw, lecz często także zwiększy ich walory zdrowotne. Jednak ocet octowi nierówny!
Jeśli jeszcze nie jesteś fanem zielonej herbaty, tych kilka informacji powinno skłonić się cię do sięgnięcia po ten napój.
Niektórych badań nie można zaniedbywać, nawet gdy zdrowie dopisuje. Dzień Kobiet to idealny moment na poznanie profilaktyki, którą powinna wykonać każda trzydziesto-, czterdziesto- i pięćdziesięciolatka.
Nadwrażliwość zębów to powszechny problem - dotyczy aż 57 proc. globalnej populacji. Łyk gorącej kawy lub delikatny powiew zimnego powietrza - jeden niepozorny bodziec wyzwala przeszywający ból, na który uskarża się 1/3 Polaków, co stawia go na czele najczęstszych schorzeń stomatologicznych. Jak temu zaradzić?
Wybiłeś sobie ząb? Bez paniki! Jeśli zachowasz zimną krew i będziesz postępować zgodnie z zasadami, ząb z powrotem trafi na swoje miejsce. Magia? Niekoniecznie. Pozwala na to zabieg reimplantacji, stosunkowy prosty, a pozwalający zachować to, co najcenniejsze – naturalny ząb.
Grypa jest powszechnym problemem o tej porze roku. Wywołuje różne nieprzyjemne objawy i wyłącza nas z normalnego życia. Okazuje się, że nie tylko my na nią chorujemy, nasze czworonogi także mogą się z nią zmagać.
Kawa jest dobra dla wątroby. Wystarczy pić dwie dodatkowe filiżanki tego napoju dziennie, by niemal o połowę zmniejszyć ryzyko marskości wątroby.
Jeden ze składników zielonej herbaty może być pomocny w walce z reumatoidalnym zapaleniem stawów.
Mała, niepozorna garść nasion kryje w sobie moc składników mineralnych oraz witamin. Poza wartościami odżywczymi, niewątpliwą zaletą tych „maleństw” jest fakt, że można je z łatwością włączyć do codziennej diety. Oto cztery nasiona, które warto chrupać na co dzień.
Migrena – większe dawki kwasu acetylosalicylowego pomagają uchronić się przed atakami