Liczba wyników: 2440
Posiadanie drogich, luksusowych przedmiotów to zdaniem blisko 42% Polaków cecha, która wyróżnia osoby o ekskluzywnym smaku - wynika z raportu społecznego „Lipton. Piramida Dobrego Smaku Polaków."
Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych przeprowadza kontrole u 2000-2500 producentów rocznie. W trakcie kontroli inspektorzy IJHARS sprawdzają m.in. prawidłowość znakowania żywności. Zdarza się, że producenci umieszczają informacje na etykiecie, które mają zachęcić konsumenta do wyboru danego produktu, sugerując, że posiada specjalne właściwości, podczas gdy wszystkie podobne środki spożywcze posiadają takie właściwości.
Skóra niemowlęcia jest gładka, jędrna, wspaniale nawilżona. Z czasem traci swoje właściwości: staje się matowa, sucha, pomarszczona. Dlaczego? Ponieważ z biegiem lat ubywa nam kwasu hialuronowego - niezwykłego związku, który wiąże wodę w naskórku.
Do generacji 50+ należy aż 42% dorosłych Polaków, a osoby z tej grupy to zaledwie 18% internautów. Pod względem korzystania z sieci przez osoby starsze Polska zajmuje jedne z ostatnich miejsc wśród krajów Unii Europejskiej. Jednocześnie Polacy w wieku 50+ mają znacząco niższe kompetencje cyfrowe, w porównaniu do osób w wieku 16-49. Osoby po pięćdziesiątym często też postrzegają internet jako domenę ludzi młodych i nie widzą w nim niczego interesującego dla siebie.
Poznaj czynniki ryzyka cukrzycy typu 2 i oszacuj, czy jesteś w grupie narażonej na zachorowanie. Wiedza o chorobie jest tym potrzebniejsza, że notuje się wzrost przypadków zachorowań, szczególnie w krajach rozwiniętych i rozwijających się. Oto zatem najważniejsze informacje.
Dziennikarze Paweł Reszka i Michał Majewski zostali uhonorowani Nagrodą Dziennikarską im. Andrzeja Woyciechowskiego za cykl artykułów poświęconych katastrofie smoleńskiej, które ukazały się na łamach dziennika „Rzeczpospolita”. Nagroda Specjalna im. Andrzeja Woyciechowskiego „Dziennikarz 20-lecia” została przyznana redaktorowi naczelnemu tygodnika "Polityka" Jerzemu Baczyńskiemu.
Jean-Claude Van Damme ma się całkowicie dobrze, jeżeli nie liczyć zaskoczenia na wieść o tym, że miał zawał.
Szef kuchni to zdaniem większości Polaków (58,4%) zawód będący wyznacznikiem elegancji i dobrego smaku - wynika z raportu „Lipton. Piramida Dobrego Smaku Polaków".
Zawsze jest dobry czas na naukę, uznał zapewne stuletni Bholaram Das z Indii zapisując się na studia doktoranckie. Stał się najprawdopodobniej najstarszym studentem w kraju.
Spośród technik terapeutycznych stosowanych w medycynie, wykorzystywanie pól magnetycznych jest stosunkowo młodym wynalazkiem. Choć skuteczna, magnetoterapia nie jest jeszcze aż tak popularna, jak mogłyby wskazywać jej efekty. Coraz częściej stosowana w urządzeniach rehabilitacyjnych, może wkrótce zrewolucjonizować fizjoterapię.
Migrena – większe dawki kwasu acetylosalicylowego pomagają uchronić się przed atakami