Liczba wyników: 2808
Szukasz przepisu na powiedzmy tradycyjne danie greckie wraz z informacjami na temat jego wartości odżywczych? Teraz można go znaleźć dzięki projektowi EUROFIR (Sieć zasobów informacyjnych o europejskiej żywności). W ramach tej inicjatywy powstało miarodajne źródło danych o składzie żywności w celu dostarczania znormalizowanych informacji przez i dla dietetyków, naukowców, studentów, przedsiębiorców i przedstawicieli organów nadzoru.
Od dziś klienci Poczty Polskiej mogą w Internecie kupić i wydrukować znaczki pocztowe, wysłać listy lub kartki, które w papierowej formie dostarczy listonosz.
Co roku o tej porze dopada nas wrażenie, że wszystko sprzysięga się przeciw nam. Coraz krótsze dni, zmieniająca się jak w kalejdoskopie pogoda i chłodne wieczory to niedogodności, do których przyjdzie nam się przyzwyczaić. Chociaż jesień ma swój urok, to jednak wszechogarniające osłabienie i zmęczenie dają o sobie znać wyraźniej właśnie o tej porze roku. Jak poradzić sobie z jesiennym spadkiem nastroju?
Dokument tożsamości, potwierdzenie prowadzenia działalności gospodarczej oraz formularz odstąpienia od umowy – takie dokumenty przed zawarciem umowy każdy akwizytor czy sprzedający na pokazie musi przedstawić klientowi. UOKiK przypomina o prawach kupujących poza lokalem przedsiębiorcy.
Dzięki Intenetowi możemy robić zakupy w najdalszych zakątkach świata bez bez wychodzenia z domu. Pomimo tego, kupowanie poza granicami Polski budzi nadal w Polakach wiele wątpliwości. Czy są to słuszne obawy? Jaki sklep wybrać i ile możemy zaoszczędzić, jak dokonać szybko i bezpiecznie wpłaty i czy możemy taki towar reklamować?
Z okazji Światowego Dnia Otyłości obchodzonego 24 października eksperci programu „Wiem, co wybieram” przypominają, że Polacy w dalszym ciągu niewiele wiedzą na temat zalet płynących ze spożycia tłuszczów omega-3 i omega-6. Nadal spożywamy znacznie więcej „złych” tłuszczów. Jak spożywać mniej nasyconych tłuszczów i zwiększyć spożycie tych przyjaznych dla organizmu?
Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (US Food and Drug Administration) mówi, że właściwe przechowywanie żywności jest niezbędne, by zapobiec chorobom nabywanym z żywności. FDA radzi, jak zabezpieczać jedzenie przed zepsuciem i siebie przed chorobami.
Ciągle słyszymy, że nasza dieta powinna być bogata w witaminy i minerały. Wykreowanie takiego jadłospisu jednak może być nie lada wyzwaniem. Mini-przewodnik pomoże ocenić wartość określonego produktu.
Pewne powszechne przekonania na temat wpływu upływu czasu na nasz wygląd są mylące. Warto zweryfikować niektóre popularne opinie, bo mogą prowadzić do podejmowania niewłaściwych decyzji co do sposobu pielęgnacji skóry.
Chłodniejsze jesienne dni skłaniają do sięgania po ciepłe jedzenie i różnorodne smakołyki. Warto jednak zadbać o to, by posiłki te były bogate w błonnik.