Liczba wyników: 5710
Producenci jedzenia nie żałują cukru w swoich produktach, także tych, które nie są słodyczami. Wszystko dlatego, że znacznie poprawia smak i dzięki temu zwiększa sprzedaż. Okazuje się jednak, że nie tylko eksperci zwracają uwagę na to, że artykuły spożywcze są za słodkie, sami konsumenci także tak je postrzegają.
Kolejne badania pokazują, jak groźny jest wpływ zanieczyszczeń powietrza na nasze zdrowie. Z ich powodów znacznie częściej chorujemy na choroby serca.
Amerykańska Agencja Żywności i Leków (Food and Drug Administration, FDA) właśnie zatwierdziła do sprzedaży kolejny lek dla kobiet, który jest odpowiednikiem słynnej męskiej Viagry.
Ciągłe korzystanie ze smartfona może sprzyjać rozwojowi chorób kciuka, ostrzegają włoscy i hiszpańscy eksperci.
Praca nie jest nam najbardziej potrzebna do szczęścia, a właściwie, na pewno sprzyja mu krótszy czas poświęcany na obowiązki zawodowe, wynika z nowych badań.
Nie warto się przepracowywać, długie godziny spędzone na wykonywaniu obowiązków zawodowych nie sprzyjają zdrowiu. Prowadzi to nie tylko do nadmiernego zmęczenia i osłabienia, ale może też zwiększać ryzyko udaru.
Nadmiar kilogramów i tkanka tłuszczowa zagrażają zdrowiu serca, mówią uczeni z Karolinska Institutet w Sztokholmie i Cambridge University.
Trzeba zmniejszyć ilość mięsa i przetworzonych produktów w diecie, a zwiększyć dawkę świeżych artykułów, by poprawić swoje szanse na długowieczność.
Awokado to owoce uważany za tzw. super jedzenie, czyli nieprzetworzony produkt bardzo bogaty w wartości odżywcze. Czerwiec określono jako miesiąc tego owocu - to dodatkowy powód, by dodać go do swojej diety.
W twoim codziennym jadłospisie nie powinno brakować błonnika. Regularnie go sobie dostarczaj, a lepiej się poczujesz.
Migrena – większe dawki kwasu acetylosalicylowego pomagają uchronić się przed atakami