Liczba wyników: 4023
Grillowanie cenią sobie osoby dbające o linię, gdyż pozwala ono przygotować potrawy bez użycia dodatkowego tłuszczu. Ale uwaga! Grillowanie potraw w niewłaściwy sposób może być zdecydowanie szkodliwe dla zdrowia.
Sezon kiszenia ogórków trwa w najlepsze. Wystarczy jedno popołudnie by przez resztę roku mieć smaczny i zdrowy składnik sałatek i szybki dodatek do obiadu. Warto wiedzieć, że dzięki procesowi fermentacji ogórki zyskują nie tylko nowy smak, ale także wiele nowych składników korzystnych dla zdrowia. Idealny efekt w postaci soczystych i twardych ogóreczków zapewni kilka prostych zasad.
Pozwala zapanować nad poczuciem głodu i wilczym apetytem. Dzięki błonnikowi kasza, gdyż o niej mowa, pozwala na prawie bezkaloryczne wypełnienie żołądka. Niestety w dalszym ciągu niewielu z nas sięga po kasze w codziennym menu. Takie codzienne wybory żywieniowe nie zawsze korzystnie wpływają na nasze zdrowie. O skutkach odejścia od zaleceń piramidy żywieniowej i wykluczania z diety kasz opowiada dietetyk Katarzyna Foszner, ekspert kampanii "Lubię kaszę - kasza na stół, na zdrowie, na co dzień".
Od otwarcia pierwszego sklepu wolnocłowego na lotnisku Shannon w 1947 r., podróżni liczą na to, że przed każdym lotem będą mieć możliwość zakupu lokalnej czekolady lub nieopodatkowanych papierosów czy alkoholi. Według raportu Duty Free World Council (DFWC), Europejczycy stanowią 31% wszystkich klientów stref bezcłowych na całym świecie. Jednak nie wszystkie oferty to prawdziwa okazja.
W naszej diecie powinno znaleźć się codziennie przynajmniej pięć porcji warzyw i owoców. Tymczasem niemal 1/3 Polaków uważa, że każdego dnia wystarczy zjeść dwie-trzy porcje. Polscy konsumenci mają jednak swoje preferencje: z badania zrealizowanego na potrzeby kampanii „Warzywa i owoce – na szczęście!” wynika, że najbardziej lubią pomidory i jabłka.
Wakacje to czas wyjazdów, dzięki którym mamy okazje poszerzać swoją wiedzę o innych kulturach oraz poznawać nowe smaki. Przed daleką podróżą warto sprawdzić, jakich smakołyków czy dań koniecznie powinniśmy spróbować na miejscu. A może są one w zasięgu naszych rąk także i na co dzień? Dzisiaj, dzięki globalizacji, wiele produktów pochodzących z oddalonych od naszego kraju rejonów, możemy kupić w dużych sieciach handlowych lub przez Internet. Do tej grupy należą między innymi przysmaki Bliskiego Wschodu.
Popularny lek, stosowany zwykle przy przeziębieniach i na bóle głowy, może mieć antyrakowe właściwości. Kolejne testy dowodzą, że kwas acetylosalicylowy może uchronić przed nowotworem.
Wszyscy wiemy, że dobry sen jest kluczowy dla naszego samopoczucia, a za takowy odpowiada wiele czynników, m. in. materac, na jakim sypiasz. Jeżeli jest zużyty, nie tylko nie pozwoli ci odpocząć, ale i przysporzy dodatkowych kłopotów ze zdrowiem.
Jedzenie w naczyniu o tym samym kolorze, co posiłek, a w tym innym odcieniu niż stół, obrus lub podkładki, może pomóc schudnąć. Wszystko dlatego, że pozwala to zmniejszyć porcje, a przez to dostarczyć mniej kalorii.
Koniecznie dołącz ryby do swojego menu. Dzięki temu będziesz mógł/mogła liczyć na dłuższe życie.
Migrena – większe dawki kwasu acetylosalicylowego pomagają uchronić się przed atakami