Liczba wyników: 18290
Wakacje to okres, w którym wielu ludzi zyskuje na wadze. Wszystko dlatego, że odpoczynek sprzyja większemu dietetycznemu folgowaniu sobie: mniejszej kontroli nad ilością i jakością jedzenia.
Światowa Organizacja Zdrowia (World Health Organization, WHO) opublikowała przewodnik ze wskazówkami, jak zmniejszyć ryzyko zaburzeń poznawczych i demencji.
Warto przykładać większą wagę do ilości białka w codziennej diecie. Dzięki odpowiedniej dawce tego składnika można liczyć na lepszą ochronę przed niepełnosprawnością.
Jeśli doświadczasz wyższego stresu w pracy i zaburzeń snu oraz cierpisz na nadciśnienie, masz trzykrotnie wyższe ryzyko zgonu z przyczyn sercowo-naczyniowych.
„Worki" pod oczami, czyli zasinienie i obrzęki skóry, sprawiają, że wyglądamy znacznie mniej korzystnie. Zobacz, dlaczego powstają i jak można się ich pozbyć.
Codzienna przekąska w postaci ciemnej czekolady i lampka wina mogą dostarczyć znaczących ilości resweratrolu, składnika, który ma silne właściwości przeciwstarzeniowe.
Od dawna wiadomo, że zbyt obfity wieczorny posiłek może zaburzać sen. Także rodzaj jedzenia oddziałuje na to, jak szybko zasypiamy i czy śpimy spokojnie.
Codzienne serwowanie sobie czegoś mocniejszego oznacza wyższe ryzyko przedwczesnej śmierci, ostrzegają badacze z Washington University School of Medicine w St. Louis.
W Wielkiej Brytanii właśnie testowana jest nowa nieinwazyjna metoda rozpoznawania nowotworów - test oddechowy może dać informacje o obecności raka.
Dziś chrześcijanie Kościołów Zachodnich czczą objawienie się Boga człowiekowi. To jedno z najstarszych i najbogatszych w treści świąt chrześcijańskich.
Migrena – większe dawki kwasu acetylosalicylowego pomagają uchronić się przed atakami