Liczba wyników: 4501
Twoja okolica ma istotne znaczenie dla zdrowia. Jak się okazuje, dotyczy to nie tylko zanieczyszczeń i poziom zieleni. Im bliżej znajdują się bary fast food, tym trudniejsze może być stosowanie zdrowej diety i większe zagrożenie dla układu sercowo-naczyniowego.
Nadmierna ilość tkanki tłuszczowej w okresie okołomenopauzalnym jest szczególnie niebezpieczna u kobiet. Ma związek z wyższym ryzykiem chorób sercowo-naczyniowych, które są najczęstszą przyczyną śmierci w wymiarze globalnym.
Jeśli stosujesz dietę bogatą w białko roślinne, zwiększasz swoje szanse na długowieczność.
Jeśli chcesz żyć dłużej, dbaj o swój układ krążenia. Zapobieganiem chorobom i zdarzeniom sercowo-naczyniowym przedłuży życie nawet o kilkanaście lat.
Wymienione w tytule produkty, a także wiele innych zawierających flawonoidy (rodzaj przeciwutleniaczy) pozwala istotnie wydłużyć życie.
Kanadyjscy uczeni przeanalizowali wyniki kilkudziesięciu badań i odkryli, że soja może istotnie poprawić zdrowie serca.
Z badań wynika, że masa mięśniowa może być wskaźnikiem tego, jak długo ludzie w wieku powyżej 65 lat będą jeszcze żyli.
Sprawowanie opieki nad dzieckiem, osobą chorą lub starszą wymaga wiele wysiłku i cierpliwości, dlatego eksperci podkreślają, że najpierw to sam opiekun powinien się o siebie zatroszczyć.
Nadmierna masa ciała i zbyt obszerna talia w dojrzałym wieku może oznaczać szybsze starzenie się mózgu. Badacze University of Miami in Florida odkryli, że nadwaga ma związek ze zmianami struktury kory mózgowej charakterystycznymi dla starzenia się mózgu.
Jedzenie ma wpływ i naszą wagę, i samopoczucie. Może też oddziaływać na poziom pożądania. Nowe hiszpańskie badania pokazują, że orzechy mogą poprawić libido.
Migrena – większe dawki kwasu acetylosalicylowego pomagają uchronić się przed atakami