Liczba wyników: 2447
Jaki wpływ mają zmiany w żywieniu na nasze zęby? Czy są specjalne diety dla zachowania zdrowych i białych zębów? Drastyczne zmiany w żywieniu mogą wpłynąć na zdrowie naszych zębów. Nie zapominajmy więc, że są produkty, z których nie powinniśmy rezygnować w naszej diecie.
Z okazji Europejskiego Dnia Profilaktyki Udarowej rusza ogólnopolska akcja edukacyjna Fundacji Udaru Mózgu (FUM) na temat tej choroby, pod hasłem „STOP UDAROM!”. W związku z tą inicjatywą działać będą mobilne udarowe punkty edukacyjne, które pojawią się w czterech polskich miastach: Warszawie, Lublinie, Kielcach i Łodzi. W takich punktach będzie można skorzystać m.in. z bezpłatnych badań profilaktycznych i konsultacji lekarskich.
Podwyższenie do 67 lat wieku emerytalnego jest zgodne z Ustawą Zasadniczą - orzekł dziś Trybunał Konstytucyjny, po zbadaniu wniosków Komisji Krajowej NSZZ „Solidarność”, grupy posłów i OPZZ. Trybunał obradował w pełnym składzie. Sześcioro sędziów TK zgłosiło - w różnych kwestiach - zdania odrębne.
Dodanie do diety odpowiedniej ilości produktów zbożowych z błonnikiem pomaga poprawić wskaźnik przeżycia pacjentów po zawale.
Uczeni zbadali krew zmarłej w wieku 115 lat kobiety. Analizy dostarczają ciekawych informacji na temat prawdopodobnych czynników długowieczności.
Za chwilę rozpocznie się długi majowy weekend, stanowiący dla wielu Polaków początek grillowego sezonu. Z półek już znikają akcesoria i produkty przydatne w tej formie gotowania na świeżym powietrzu. Polacy grillują chętnie i nie boją się eksperymentować z nowymi smakami. Co zrobić, by przygotowywane przez nas potrawy były nie tylko smaczne, lecz także zdrowe? Jakich dodatków używać, by nie dać się grillowej nudzie?
Nowa książka najpopularniejszej polskiej autorki, która od prawie dwóch dekad rozkochuje w sobie kolejne rzesze czytelników.
Aby zapewnić organizmowi siły i energię poszukujemy produktów, które dostarczą mu niezbędne składniki. Do tego nie trzeba jednak wiele wysiłku. Natura sama podpowiada, co jeść, aby utrzymać ciało w dobrej formie.
Wokół dań gotowych narosło wiele mitów. Oczywiście, nie ma co ukrywać - nigdy nie zastąpią domowej i świeżej kuchni. Drugą stroną medalu jest jednak to, że niezależnie, jak bardzo dietetycy będą w tej kwestii bić na alarm, i tak będziemy po te produkty sięgać. Warto jednak wiedzieć co zawierają. Co tak naprawdę jemy? Jak wybrać dania gotowe, które można jadać bez szkody dla zdrowia?
Wizyty w państwowych przychodniach sprowadzają się do krótkiej wymiany zdań pacjenta z lekarzem i wypisania recepty przez tego ostatniego. Australijski naukowiec doktor Michael Tirant przekonuje, jak ważne jest indywidualne podejście do chorego – dzięki niemu leczenie przynosi znacznie lepsze efekty.
Migrena – większe dawki kwasu acetylosalicylowego pomagają uchronić się przed atakami