Liczba wyników: 18290
O tym, że leki należy przyjmować regularnie pamięta większość z nas, często jednak zapominamy, że ich działanie może zmieniać się pod wpływem jedzenia i picia.
Od 10 lat Hollywood zatruwa bakteria Clostridium botulinum, zwana potocznie botoksem, zauważa w publikacji dla "Independent" brytyjski dziennikarz Johann Hari.
Jak informuje TVN24, w Stargardzie Szczecińskim realizowane jest dość oryginalne przedsięwzięcie- buduje się osiedle, którego mieszkańcami mają być seniorzy.
Słodkie przysmaki nie są zazwyczaj zbyt zdrowe, jednak syrop klonowy to dowód na to, że przyjemność jedzenia można połączyć z dbaniem o zdrowie.
O tej porze roku stopy są ukryte w ciepłych skarpetach i obuwiu. Jednak jeśli chcemy aby latem wyglądały pięknie powinniśmy dbać o nie regularnie.
Jak sprawić, żeby mimo upływu lat nasz umysł nadal świetnie pracował? Warto zastosować parę sprawdzonych sposobów.
Odkryto, że ekspozycja skóry na światło ultrafioletowe (UV) może nasilić objawy kliniczne chorób autoimmunologicznych, takich jak toczeń.
Zastąpienie cukru sztucznymi i naturalnymi słodzikami nie powoduje nasilenia odczuwania głodu i pomaga obniżyć poziom cukru we krwi.
Zakażenie bakterią, która powoduje choroby dziąseł i nieświeży oddech, może zwiększać ryzyko chorób serca.
Osoby z zespołem jelita drażliwego cechują się mniejszą różnorodność bakteryjną w jelitach niż osoby zdrowe.
Migrena – większe dawki kwasu acetylosalicylowego pomagają uchronić się przed atakami