Liczba wyników: 18260
Ograniczenie dostępu do pokarmu podnosi poziom hormonu greliny i może to również zwiększać motywację do ćwiczeń - wskazują badania.
Nowe badania pokazują, że większy obwód uda może mieć związek z niższym ciśnieniem krwi u osób z nadwagą lub otyłością.
Co sprawia, że niektórzy cieszą się dobrą formą do późnego wieku? Na to pytanie postanowili poszukać odpowiedzi pracownicy Uniwersytetu Helsińskiego.
Osłabienie węchu i smaku jest do pewnego stopnia związane z infekcjami COVID-19, mówią uczeni z University of California w San Diego.
Według ostatniego badania cztery najczęściej zagrażające ludziom koronawirusy cechują się określonymi wzorcami sezonowymi.
Leonardo DiCaprio i Robert De Niro zaoferowali fanom możliwość zagrania w filmie "Killers of the Flower Moon".
Kwarantanna i praca z domu sprzyja podjadaniu, bo sięgamy po jedzenie z bardzo różnych powodów, nie tylko wtedy, kiedy jesteśmy głodni. Warto jednak pomyśleć, zanim się weźmie coś do jedzenia poza wyznaczonymi posiłkami, dzięki temu łatwiej jest kontrolować wagę.
Przeanalizowano dane 85 osób, które zmarły na COVID-19 we wczesnych stadiach epidemii. Ustalono, że większość tych pacjentów cechowała się kilkoma wspólnymi czynnikami.
Sól może osłabiać odpowiedź immunologiczną - wynika z badań na myszach.
Warto jeść sojowe produkty, dzięki temu można lepiej zadbać o serce.
Trauma w dzieciństwie przekłada się na odczuwanie silniejszego bólu w dorosłym życiu