Liczba wyników: 2780
Bilety do ZOO nie należą do najtańszych. Mimo to wielu Polaków przynajmniej raz w roku odwiedza ogrody zoologiczne. Cenimy takie miejsca za ich walory wypoczynkowe, dostarczanie rozrywki, ale także chcemy się w nich czegoś więcej dowiedzieć o otaczającej nas przyrodzie.
Tofu zawiera znaczne ilości białka i niemal w ogóle nie ma tłuszczu, dlatego uważane jest za jeden z najzdrowszych wyborów dietetycznych.
W czasie upałów nadmierne pocenie się stanowi dla wielu z nas problem. Dyskomfort z nim związany objawia się mokrymi plamami na ubraniach. Niestety czasem przestrzeganie zasad higieny osobistej i antyperspirantów nie pomaga. Oto przegląd metod walki z nadmiernym poceniem się.
Jak wynika z nowych badań, stosowanie tzw. „zachodniej diety" po rozpoznaniu raka prostaty może zwiększyć ryzyko śmierci z powodu tej choroby.
Dzień Dziecka to dobra okazja do wspólnego rodzinnego świętowania i do obdarzania najbmłodszych prezentami. Jednak warto pomyślec czasem o dzieciach innych niż "nasze".
Łączy w sobie uzdrawiające właściwości czerwonego wina i zielonej herbaty. Choć wygląda niepozornie, jest skuteczna, wszechstronna i naturalnie zdrowa. Owoce aronii uważane są za najzdrowszy owoc jagodowy na świecie. Przepełnione cennymi substancjami, witaminami, mikroelementami, błonnikiem i pektynami owoce nie bez powodu nazywane są źródłem zdrowia i młodości.
Walczysz z nałogiem palenia papierosów? Zobacz, czego unikać i co robić, by sobie pomóc w rzuceniu palenia.
30 maja obchodzi się Światowy Dzień Soku. Co sprawia, że to sok zasługuje na tak wyjątkowe wyróżnienie? Już sam fakt, że sok ma swój dzień w kalendarzu potwierdza, że to produkt wyjątkowy, zasługujący na szczególną uwagę. Dlaczego? To źródło witamin, soli mineralnych oraz innych substancji odżywczych. Soki przecierowe i naturalnie mętne zawierają również błonnik.
Według Światowej Organizacji Zdrowia (WHO), dorośli powinni spożywać mniej niż 2000 mg sodu lub 5 g (1 łyżeczkę) soli oraz co najmniej 3.510 mg potasu na dobę. Osoby ze zwiększonym poziomem sodu i niskim poziomem potasu są narażone na podwyższone ciśnienie krwi, co może prowadzić do chorób serca i udaru mózgu.
Rano to najlepszy czas, aby jeść coś słodkiego, bo wtedy metabolizm jest intensywniejszy i mamy przed sobą jeszcze wiele godzin aktywności, co pozwoli na zużycie tych kalorii, pisze telegraph.co.uk. Warto zatem sięgnąć po coś słodkiego właśnie w ramach śniadania.