Liczba wyników: 5280
Osoby mające nadwagę i cierpiące na cukrzycę mogą liczyć na istotne zmniejszenie objawów lub nawet pozbycie się choroby.
Regularne jedzenie orzechów - mimo że są one kaloryczne - może pomóc utrzymać prawidłową masę ciała i nie tyć.
Cebula i czosenk od dawna są cenione ze względu na ich rozliczne właściwości prozdrowotne. Teraz do długiej listy chorób, przy których są pomocne, można dopisać nowotwór piersi.
Według chińskich badaczy niewielkie ilości alkoholu mogą obniżyć poziom insuliny i zmniejszyć oporność insulinową.
To głównie styl życia, a nie genetyka, jest odpowiedzalny za przedwcześnie rozwijające się choroby serca.
Na miłość nie ma limitu wiekowego, a lekarze mówią, że zakochanie to stan, który znacznie poprawia zdrowie. Jakby powodów było mało, oto kilka tych zdrowotnych, które powinny zachęcać do związku...
Japońscy uczeni odkryli, że jedzenie grzybów może zmniejszyć ryzyko rozwoju raka prostaty.
Witamina E daje nam wiele korzyści - wśród nich jest zmniejszenie szkód, które sercu wyrządza zawał.
Chyba każdy z nas to zna - pojawia się głód, a my jesteśmy w sytuacji, w której niemożliwe jest swobodne wybranie składników i spokojne przygotowanie posiłku. W efekcie nierzadko decydujemy się na jakąś przekąskę i to niestety zwykle niezbyt zdrową, np. batoniki z czekoladą czy chipsy. Co najlepiej wówczas zjeść?
U pacjentów z chorobą obwodową tętnic zażywanie statyn może być szczególnie korzystne. Z badań wynika, że pomaga to uchronić się przed przedwczesną śmiercią.
Migrena – większe dawki kwasu acetylosalicylowego pomagają uchronić się przed atakami