Liczba wyników: 5280
Mycie zębów trzy lub więcej razy dziennie istotnie zmniejsza ryzyko migotania przedsionków i niewydolności serca.
Dieta ma wpływ nie tylko na naszą sylwetkę, ale również na to, jak działa cały organizm i jak wygląda nasza skóra oraz włosy. Jeśli chcesz, by twoja czupryna była zdrowa i lśniąca, sprawdź, czy w jadłospisie masz poniższe produkty i składniki.
Nowe analizy pokazują, że zielone przestrzenie miejskie mają wpływ na zmniejszenie ryzyka przedwczesnej śmierci.
Opieka nad kimś bliskim, kto cierpi na chorobę Alzheimera, nowotwór, czy ma inne poważne schorzenie, wymaga ogromnej cierpliwości, elastyczności i wrażliwości. Nic dziwnego, że tak trudne zajęcie często odbija się na zdrowiu fizcznym i psychicznym samego opiekuna.
Wyższa aktywność fizyczna po sześćdziesiątce może znacznie zmniejszyć ryzyko chorób sercowo-naczyniowych.
Kolejne dowody pokazują, że zanieczyszczenia powietrza negatywnie wpływają na nasze zdolności poznawcze. Pyły i inne skażenia wywołują osłabienie możliwości poznawczych i rozwój choroby Alzheimera.
Jeśli jadasz kolacje późną porą, a na dodatek te posiłki są obfite, możesz poważnie szkodzić swojemu sercu.
Dieta bogata w błonnik jest wspomaga pracę jelit i chroni przed nadmiernym poziomem cholesterolu. Okazuje się, że składnik ten jest szczególnie przydatny osobom z nadciśnieniem i cukrzycą, może bowiem osłabić u nich zagrożenie chorobami serca.
Poziom aktywności fizycznej jest dokładną metodą przewidywania ryzyka śmierci w danym okresie. Takie dane pozwalają oszacować zagrożenie precyzyjniej niż inne czynniki ryzyka, np. palenie papierosów, czy historia chorób.
Jeśli masz przemożną chęć na sięgnięcie po coś słonego lub słodkiego, lub „dręczy" cię apetyt na jakiś konkretny produkt, być może twój organizm daje znać, że czegoś potrzebuje, albo na coś choruje. Sprawdź, co może oznaczać silna ochota na dane jedzenie.
Migrena – większe dawki kwasu acetylosalicylowego pomagają uchronić się przed atakami