Liczba wyników: 3367
Możliwości w zakresie smarowania pieczywa jest wiele: tłuszcze, pasty warzywne, serki śniadaniowe. Ponad 83% Polaków deklaruje jednak, że do smarowania pieczywa wybiera produkty tłuszczowe, takie jak: masło, miękka margaryna lub miks tłuszczowy. Czy ich wybór może mieć wpływ na zdrowie?
Podejrzenie choroby nowotworowej jest bolesnym ciosem. Niezależnie od tego, czy dotyka ono bezpośrednio nas samych, czy też naszych bliskich, spanikowani próbujemy szukać pomocy i szybkiej odpowiedzi na pytanie – jestem chora/chory? Często w pierwszych chwilach czujemy się zagubieni, nie wiemy co robić, czego się spodziewać, jak będzie przebiegał sam proces diagnozy oraz ewentualnego leczenia.
Pielęgniarki z Royal Stoke University Hospital w Wielkiej Brytanii w rozmowie dla BBC relacjonują, co mówią pacjenci na kilka dni czy chwil przed śmiercią.
Jesienią często kupujemy dostępne bez recepty preparaty, mające poprawiać naszą odporność lub pomagać w walce z przeziębieniem. Jak wynika z nowych doniesień, dopóki nie jesteśmy poważnie chorzy, zamiast środków farmakologicznych, idealnie jest sięgać po kawę, herbatę czy gorącą czekoladę.
Zdrowy styl życia nie zagwarantuje w stu procentach długiego życia w pełnej sprawności, mogą tu sporo „namieszać" geny, ale daje duże szanse na osiągniecie długowiczności w dobrej formie. Żeby zaś o siebie zadbać, wcale nie trzeba dużego wysiłku, wystarczy wyrobić pewne nawyki i się ich trzymać. Spróbuj nad nimi popracować, a już po kilku miesiącach zobaczysz różnicę w fizycznym i psychicznym samopoczuciu - to gwarantujemy.
Eksperci zalecają aby na stołach było kolorowo, bo tylko różnorodność składników gwarantuje, że dieta będzie dostarczała wszystkich niezbędnych witamin i substancji odżywczych.
Pogorszenie jakości widzenia wśród osób dojrzałych to powszechny problem. Przywykliśmy przyjmować go jako nieuniknioną konsekwencję upływu czasu i sporo w tym racji - wraz z wiekiem naturalnemu zmęczeniu ulega nie tylko narząd wzroku, ale wszystkie zespoły w organizmie. Nie znaczy to jednak, że osoby po 45. roku życia powinny biernie czekać, aż całkowicie stracą zdolność samodzielnego widzenia, istnieje bowiem wiele sposobów, dzięki którym mogą znacząco poprawić swój komfort w tym aspekcie życia.
Piżmian właściwy to aromatyczna roślina z rodziny ślazowatych (Malvaceae), która naturalnie rośnie w Azji południowo-wschodniej i na obszarach do północnej Australii oraz wysp Fidżi. W tradycyjnej indyjskiej medycynie jest wykorzystywana do leczenia ran, problemów z układem krążenia, czy kłopotów żołądkowych.
W czasach globalizacji posługiwanie się językami obcymi to jedna z najbardziej pożądanych umiejętności na rynku pracy. Rozwijając kompetencje lingwistyczne - inwestujemy w swoją przyszłość. Ponadto, nauka języka obcego to świetnie ćwiczenie intelektualne. Pracujemy nad swoją pamięcią, poprawiamy zdolności koncentracji, a także podnosimy poziom naszego obycia kulturowego.
Junk food czy fast food, czyli śmieciowe jedzenie, stało się powszechnie dostępne i chociaż nasza wiedza dietetyczna jest coraz szersza, współczesny styl życia sprzyja wyborowi niezdrowych przekąsek i „ciężkich", ale szybko podawanych posiłków. Okazuje się, że efekty takiego jedzenia można złagodzić dzieki piciu soku pomarańczowego.
Migrena – większe dawki kwasu acetylosalicylowego pomagają uchronić się przed atakami