Liczba wyników: 13632
Dobrze, jeśli wybierzesz tostowanego bajgla na śniadanie, a twój partner wybierze jajka. W rzeczywistości, jak mówią uczeni z University of Waterloo, ta różnica może pomóc ci schudnąć.
Relacja między przybieraniem na wadze a jej utratą jest w przeważającej mierze determinowana przez to, co jesz, ile jesz i ile ćwiczysz. Ale często pomijany jest inny ważny czynnik... znaczenie ma też, kiedy jesz, bo to jest kluczowe dla efektywności spalania kalorii.
Dzięki silnym właściwościom bakteriobójczym grafen może stać się przełomem w walce z bakteriami opornymi na antybiotyki. Naukowcy z Chalmers University of Technology w Szwecji wykorzystali tę samą technologię, którą można znaleźć w zwykłym magnesie na lodówkę, a rezultatem jest ultracienka powierzchnia, która może działać jak powłoka na cewnikach i implantach, zabijając 99,9 procent wszystkich bakterii na powierzchni.
Post może pomóc ludziom schudnąć, ale okazuje się, że może też zwiększyć aktywność metaboliczną, zwiększyć ilość przeciwutleniaczy w organizmie i pomóc odwrócić niektóre skutki starzenia się, mówią japońscy eksperci.
Połączenie między naszym mózgiem a narządami wewnętrznymi jest powiązane z tym, jak postrzegamy swój wygląd. Oceniono związek między obrazem ciała a przetwarzaniem przez mózg sygnałów wewnętrznych, które występują nieświadomie.
Według naukowców z Penn State połączenie ekstraktu z zielonej herbaty i ćwiczeń fizycznych może osłabić stłuszczenie wątroby związanego z otyłością.
Konwencjonalna mądrość głosi, że ludzie łatwo ulegają pierwszym wrażeniom, a istnieją solidne dowody naukowe na to, że początkowe osądy są trudne do podważenia - nawet jeśli okazują się nietrafne. Okazuje się jednak, że przespanie się może pomóc nam uniknąć niewłaściwych ocen.
Ustalono, jakie rodzaje ćwiczeń są najlepsze dla pacjentów z cukrzycą typu 1.
Piwo może być powiązane ze zwiększonym ryzykiem zachorowania na łuszczycę.
Utrzymywanie się przez sześć lub więcej lat wysokiego wskaźnika BRI (Body Roundness Index), który mierzy kształt ciała i rozmieszczenie tkanki tłuszczowej, wiąże się ze zwiększonym ryzykiem chorób sercowo-naczyniowych u osób powyżej 45. roku życia.