Liczba wyników: 3465
Wielu ludzi zniechęca się do diet, ponieważ wymagają od nich długich godzin odczuwania głodu. Dietetycy twierdzą jednak, że da się jeść sporo, tak, by nie czuć się głodnym, a jednak schudnąć.
Przez większą część roku pogoda nas nie rozpieszcza, co więcej, nie każdy jest szczęśliwym posiadaczem domu z ogrodem, a balkony w blokach są niewielkich rozmiarów, nic więc dziwnego, że spędzamy dużo czasu w pomieszczeniach. Tymczasem przebywanie na świeżym powietrzu jest o wiele korzystniejsze i to zarówno dla zdrowia fizycznego, jak i psychicznego.
Przyczyn przebarwień zębów jest wiele, zarówno zewnętrznych jak i wewnętrznych. Wśród tych pierwszych można wymienić: stosowanie leków, urazy, korzystanie z używek oraz dietę, do wewnętrznych należą zaś predyspozycje genetyczne, choroby czy też wiek. Jak poradzić sobie ze wstydliwym problemem podopowiada specjalista.
Czosnek słynie z właściwości leczniczych przydatnych w walce z przeziębieniem i grypą, ale badania wykazały jego znacznie szersze spektrum zastosowań - może pomóc uchronić się przed zwyrodnieniami stawów, a także powstrzymać starzenie się mózgu. Do listy korzyści z jedzenia tego warzywa można teraz dopisać ochronę przed cukrzycą typu 2 i nie tylko.
Możesz odżywiać się jak dotychczas i nie dostarczać sobie nadmiaru kalorii, a jednak dostrzegać przyrost wagi. Skąd to wynika? U podstaw takiego procesu mogą leżeć różne przyczyny. Oto siedem najczęstszych powodów tycia nie spowodowanego zmianami w sposobie odżywiania się.
Rak żołądka to jeden z najpowszechniejszych nowotworów, jest na czwartym miejscu najbardziej śmiertelnych chorób tego rodzaju, po raku płuc, wątroby oraz jelita grubego. Poniżej jego najczęstsze objawy.
Za mało warzyw, za dużo cukru i soli w diecie... polskich dzieci. Niemożliwe? A jednak! Ponadto zbyt wiele niemowląt w Polsce jest nieprawidłowo karmionych w pierwszym okresie swojego życia. Może to mieć niekorzystny wpływ na ich rozwój indywidualny, a także na stan zdrowia całego polskiego społeczeństwa.
Blender, ręczny lub kielichowy, nie jest niezbędnym narzędziem w kuchni. Wiele osób obchodzi się bez niego, gotując tradycyjnie i nie korzystając z nowoczesnych, kuchennych rozwiązań. W takim razie, do czego potrzebny jest blender?
Wszyscy wiemy, że fast food nie powinien znajdować się w naszym jadłospisie, ale trudno się bez niego obejść, szczególnie, gdy się spieszymy, jesteśmy w podróży, czy po prostu już nauczyliśmy się jeść dania tego rodzaju i zwyczajnie nam ich brakuje. Nie jest łatwo zupełnie zrezygnować z takiego jedzenia, można jednak ograniczyć jego niezbyt dobry wpływ na nasz organizm.
Mężczyźni, którzy przeszli zawał serca i stosują leki na zaburzenia erekcji, mają większe szanse na ochronę serca i dłuższe życie, mówią szwedzcy badacze.
Migrena – większe dawki kwasu acetylosalicylowego pomagają uchronić się przed atakami