Liczba wyników: 2808
Refleksologia to forma medycyny naturalnej, metoda leczniczego masażu, który może pomóc przy różnych dolegliwościach.
Cukier jest dodawany do tak wielu produktów, że trudno przetrzegać rekomendacji dotyczących dziennej jego dawki. Przejrzyj poniższe wskazówki, a łatwiej będzie ci uniknąć nadmiaru tego składnika w diecie.
Nie musisz się głodzić, by odchudzanie było skuteczne, wystarczy dodać do diety rośliny strączkowe, by uzyskać efekty.
Niewydolność serca jest powszechną chorobą, która w wielu przypadkach może kończyć się śmiercią.
Jest bardzo popularny na polskich stołach. Stanowi świetny dodatek do wielu dań, a także smaczny składnik kanapek - chodzi o biały ser (twaróg), który - jak się okazuje - ma wiele zastosowań.
Możesz o siebie świetnie zadbać - musisz jedynie regularnie robić samodzielny „przegląd" organizmu, a dzięki temu szybko dostrzeżesz ewentualne zagrożenia i będziesz mógł/mogła bezzwłocznie zareagować.
Zbliża się lato, w związku z czym coraz więcej z nas decyduje się zacząć dietę umożliwiającą szybki powrót do formy po okresie „zimowego lenistwa”. Wiele osób jednak rozpoczyna odchudzanie od ograniczania spożywania tłuszczów, kojarzących się z tkanką tłuszczową i cellulitem. Jednak czy dieta pozbawiona tłuszczów jest najlepszym wyborem dla naszego zdrowia i figury?
Czy wiesz, że dzięki kurkumie możesz uniknąć problemów z dziąsłami, cynamon pomoże ograniczyć ilość ubytków, a tajemnicze zioło Indian wesprze cię w walce z groźnymi bakteriami? Sprawdź, jakie naturalne metody uchronią cię przed najpowszechniejszymi dolegliwościami jamy ustnej.
Warto umieć pogodzić się z porażkami i nauczyć nie żałować tego, co ułożyło się nie po naszej myśli, mówią psycholodzy. Dzięki temu łatwiejsze będzie codzienne życie.
Grill dla Amerykanów to przyrządzanie dużych i soczystych kawałków mięsa. Z kolei Brazylijczycy preferują słodki smak grillowanych owoców. Zupełnie inne preferencje kulinarne mają natomiast Chińczycy, którzy na ruszt wrzucają larwy owadów, insekty czy ptaki. Jak robią to Polacy i jak do grillowych rewolucji kulinarnych podchodzą mieszkańcy innych nacji?