Liczba wyników: 1495
Jeśli chcesz cieszyć się ustabilizowaną wagą i dobrym zdrowiem zrezygnuj z drastycznych diet i głodówek na rzecz zmiany codziennych nawyków żywieniowych.
Na cukrzycę, uznaną za chorobę cywilizacyjną cierpi obecnie około 240 milionów osób na świecie. Liczba ta może drastycznie wzrosnąć w przeciągu kilku lub kilkunastu lat.
Pełnia wiosny jest okresem zmian, które zachodzą nie tylko w otaczającym nas świecie przyrody, lecz również w nas samych. To okres obniżonej odporności, przeziębień i wirusów – organizm, osłabiony ubogą dietą niedoborem światła słonecznego oraz zmiennymi warunkami atmosferycznymi, jest teraz bardziej podatny na infekcje.
O zdrowotnych właściwościach owoców powiedziano już wiele, najnowsze doniesienia naukowców francuskich jednak pozwalają dołączyć do tej dość długiej listy m. in. profilaktykę zawałów i miażdżycy.
Nadchodząc lato mobilizuje nas do zadbania o sylwetkę, chcąc pozbyć się zbędnych kilogramów stosujemy diety, które nie zawsze są bezpieczne dla naszego zdrowia.
Problemy z pamięcią utrudniają życie wielu starszym osobom, zdaniem amerykańskich naukowców rozwiązaniem tych trudności może być dieta bogata we flawonoidy zawarte w borówkach.
Nadciśnienie to problem wielu Polaków, leczenie tej choroby polega głównie na przyjmowaniu leków, warto też pamiętać o odpowiedniej diecie.
Twarda woda, słońce, zmiany temperatur oraz błędy dietetyczne, negatywnie wpływają na naszą skórę. Odwodniona i nieprawidłowo odżywiona traci swoją jędrność, staje się matowa, szara i szorstka.
Wśród codziennie spożywanej porcji owoców powinny znaleźć się jabłka lub sok jabłkowy –radzą dietetycy.
Internauci na święta wielkanocne wydadzą mniej niż 500 złotych. Prezentami zamierza obdarować bliskich (głównie dzieci) jedna czwarta respondentów-wynika z sondażu przeprowadzonego przez portal biznesowy Money.pl.
Migrena – większe dawki kwasu acetylosalicylowego pomagają uchronić się przed atakami