Liczba wyników: 11969
Warto pamiętać o dołączeniu do swego menu produktów pełnoziarnistych, dzięki nim można zmniejszyć szkodliwe efekty tłuszczu wokół organów wewnętrznych.
Szpinak jest bardzo popularny w kuchni tych, którzy chcą zadbać o zdrową dietę. Warto dołączyć go do jadłospisu, bo przydaje wiele zdrowotnych i urodowych korzyści. Zobacz, jak ważne są zastosowania szpinaku.
Być może warto zostać wegetarianinem. Badania potwierdzają, że jedzenie większej ilości białka roślinnego niż zwierzęcego może istotnie zmniejszyć ryzyko wcześniejszej śmierci.
Warto umieć pogodzić się z porażkami i nauczyć nie żałować tego, co ułożyło się nie po naszej myśli, mówią psycholodzy. Dzięki temu łatwiejsze będzie codzienne życie.
Sezon na truskawki ma się ku końcowi, ale warto wykorzystać ostatnie możliwości zakupu tych owoców - są jednocześnie bardzo smaczne i zdrowe. Truskawki mogą chronić przed cukrzycą i chorobami serca.
Dzisiaj kończy się Tydzień Świadomości Czerniaka organizowany przez Akademię Czerniaka. Z tej okazji warto przypomnieć sobie podstawowe zasady pozwalające na ograniczenie ryzyka zachorowania na ten typ nowotworu.
Wyglądają czasem naprawdę zabawnie i nie są powszechnie dostępne dla wszystkich Europejczyków, ale warto po nie sięgnąć ze względu na wysokie wartości odżywcze. Poniżej przegląd nietypowych owoców.
Naukowcy odkryli dodają następny punkt do listy powodów, dla których warto rzucić palenie. Nałóg może zwiększać ryzyko wystąpienia zwyrodnienia plamki żółtej związanego z wiekiem (Age-related Macular Degeneration, AMD). Choroba stanowi jedną z najczęstszych przyczyn całkowitej utraty wzroku u osób starszych.
Czas wiosennych porządków właśnie nadszedł i warto wykorzystać tę sposobność do zadbania o przydomowe roślinki, bo taka aktywność daje znaczące korzyści, m. in. poprawia poziom stanu emocjonalnego.
Choć do wiosny daleko i opalanie się na plaży pozostaje odległą perspektywą, na promieniowanie słoneczne jesteśmy narażeni przez cały rok. Aby uniknąć jego szkodliwego wpływu, warto jeść winogrona.