Liczba wyników: 5445
Jeśli chcesz odpowiednio zadbać o swoją sylwetkę, istotne znaczenie ma nie tylko to, co jesz, ale także, o jakich porach spożywasz posiłki.
Już niewielkie modyfikacje poziomu ciśnienia krwi i cholesterolu dają ogromne efekty prozdrowotn. Mogą one istotnie obniżyć ryzyko chorób serca i udarów.
Ludzie o silnie narcytystycznych cechach są bardziej odporni psychicznie niż posotali: czują się mniej zestresowani i rzadziej zachorowują depresję, pokazują badania przeprowadzone na Queen's University Belfast.
Im więcej produktów boagtych w tłuszcze trans jesz, tym wyższe dotyczy cię ryzyko rozwoju demencji.
Pora zażywania leków na nadciśnienie nie pozostaje bez znaczenia dla ich efektywności, mówią uczeni z Uniwersytetu w Vigo w Hipszanii.
Pełna soli dieta może mieć wpływ na osłabienie funkcji poznawczych, skutkując nadmiernym poziomem białka tau w mózgu,
Kobiety z interwałowym rakiem piersi cechują się wyższym ryzykiem rozwoju również innego nowotworu, w tym raka płuc, jelita grubego i skóry.
Kiedy uczeni z American Institutes for Research w Waszyngtonie przeanalizowali osobowość seniorów za ich czasów licealnych, okazało się, że pewne cechy moga mieć związek z poziomem ryzyka demencji na starość.
Estrogen może pomóc powstrzymać osłabienie funkcji poznawczych.
Herbata jest bardzo popularnym napojem w naszym kraju - pijemy ją do śniadania i kolacji, a często także pomiędzy posiłkami. I słusznie, przynajmniej z punktu widzenia zdrowia naszego mózgu. Jak się okazuje, napój ten może zwiększać wydajność umysłu.
Migrena – większe dawki kwasu acetylosalicylowego pomagają uchronić się przed atakami