Liczba wyników: 1484
Bez względu na to, jak często możemy słyszeć dowcipy na ten temat, chrapanie nie jest niczym zabawnym. Jeśli towarzyszy temu bezdech senny, może to być sprawa życia i śmierci, ostrzega Lesley Dobson z sagazone.
Otyłość jest nie tylko problemem estetycznym. Bardzo często osoby z nadwagą zaczynają z nią walczyć w rezultacie rozwijających się na jej tle chorób. Dla niezdecydowanych - podajemy kilka powodów, dla których warto ograniczać rosnącą masę tkanki tłuszczowej.
Straty wyrządzane przez powodzie stale się zwiększają. W ciągu ostatnich trzech lat tylko w województwie małopolskim i świętokrzyskim wyniosły one blisko miliard złotych. Mimo to nadal zaniedbywane są kontrole wałów przeciwpowodziowych oraz konserwacje i utrzymanie strumieni, potoków i przydrożnych rowów. Każda następna powódź może wywołać duże straty - ostrzega NIK.
Zewsząd jesteśmy zachęcani, aby ze względu na nasze zdrowie jeść więcej warzyw. Czy jednak będziemy mniej narażeni na różne rodzaje nowotworu jeśli zupełnie zrezygnujemy z mięsa?
Prowadzisz zdrowy styl życia, dzięki któremu spodziewasz się, że przez kolejne dekady będziesz w formie? Zagraj w grę proponowaną przez sagazone, aby dowiedzieć się więcej, niż wskazuje metryka.
Jak wynika z badań, światło słoneczne pomaga zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka nerki u mężczyzn, jak pisze Siski Green.
Włosy kryją w sobie wiele tajemnic. Na podstawie ich analizy lekarze są w stanie zdiagnozować ukryte w nas choroby, a policyjni specjaliści uchwycić sprawców wielu przestępstw. Nie warto więc rwać włosów z głowy. Lepiej uważniej przyjrzeć się swej czuprynie, gdyż może dać ona odpowiedzi na wiele pytań dotyczących naszego zdrowia i nas samych.
Minął miesiąc od trzęsienia ziemi na Haiti. Ofiary katastrofy wciąż potrzebują pomocy, a ich potrzeby nieustannie się zmieniają. Co udało się zrobić podczas minionego miesiąca, a jakie wyzwania wciąż stoją przed organizacjami humanitarnymi?
Nowy przegląd badań na temat powiązań pomiędzy czekoladą i chorobami wykazało, że jedzenie słodyczy z zawartością kakao wydaje się być związane z mniejszym ryzykiem wystąpienia udaru mózgu.
Nowe badania na myszach sugerują, że znaczne osłabienie zmysłu powonienia może służyć jako wczesny wskaźnik choroby Alzheimera.
Migrena – większe dawki kwasu acetylosalicylowego pomagają uchronić się przed atakami