Liczba wyników: 3720
Wystarczy jeść orzechy dwa razy w tygodniu, by o kilkanaście procent zmniejszyć ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych.
Również bakterie żyjące w naszym organizmie mogą przyczynić się do wystąpienia zawału serca. Niektóre mikroorganizmy mogą mieć udział uczestniczyć w destabilizacji tzw. blaszek wieńcowych, co wywołuje proces prowadzący do zawału serca.
Badania sugerują, że im więcej produktów roślinnych jest w twojej diecie, tym niższe masz ryzyko cukrzycy typu 2.
Nadmierna ilość tkanki tłuszczowej w okresie okołomenopauzalnym jest szczególnie niebezpieczna u kobiet. Ma związek z wyższym ryzykiem chorób sercowo-naczyniowych, które są najczęstszą przyczyną śmierci w wymiarze globalnym.
Kieliszek wina wspomaga pracę jelit dzięki zwiększeniu ilości pożytecznych bakterii.
Jeśli stosujesz dietę bogatą w białko roślinne, zwiększasz swoje szanse na długowieczność.
Jeśli chcesz żyć dłużej, dbaj o swój układ krążenia. Zapobieganiem chorobom i zdarzeniom sercowo-naczyniowym przedłuży życie nawet o kilkanaście lat.
Wymienione w tytule produkty, a także wiele innych zawierających flawonoidy (rodzaj przeciwutleniaczy) pozwala istotnie wydłużyć życie.
Opieka nad psem wyznacza pewien styl życia, który sprzyja zdrowiu serca. Jeśli chcesz uniknąć problemów sercowo-naczyniowych, zaadoptuj czoworonoga.
„Prosta siódemka" („Life's simple 7") to siedem modyfikowalnych czynników, które pomagają zadbać o zdrowie układu sercowo-naczyniowego. Zostały one wskazane przez Amerykańskie Towarzystwo Kardiologiczne (American Heart Association, AHA). Zastosowanie się do tych zaleceń nie tylko obniży zagrożenie chorobami serca, ale też pomoże uniknąć demencji, mówią eksperci.