Liczba wyników: 1495
Co roku około miliona osób wymaga hospitalizacji z powodu zaburzeń pracy mięśnia sercowego, a zgony spowodowane chorobami sercowo - naczyniowymi stanowią prawie połowę wszystkich przypadków śmiertelnych.
Minął właśnie miesiąc od przejścia przez Polskę drugiej fali powodziowej. Obecny w mediach, kościołach, polityce, czy akcjach społecznych temat „wielkiej wody" powoli cichnie. Ludzie odbudowują domostwa, regulują sprawy ubezpieczeń - na nowo układają życie. Powrót do normalności jest jednak niełatwy i to również w tych najbardziej podstawowych obszarach, jak jedzenie i picie. Bezpieczne odżywianie się na terenach popowodziowych może być trudną sztuką. Jak sobie z tym radzić, na co uważać, a czego zdecydowanie unikać - podpowiada Agnieszka Piskała, Specjalista ds. Żywienia Nestlé Polska.
Ile czekolady w czekoladzie? Z czego może zrobione być wino? 13,3 proc. wyrobów czekoladowych oraz 6,2 proc. wyrobów winiarskich wzbudziło zastrzeżenia Inspekcji Handlowej w trakcie kontroli prowadzonych na zlecenie UOKiK.
Nie uprawiasz żadnego sportu, nie chadzasz na spacery choćby co drugi dzień? Nad jedzeniem zastanawiasz się, ale głównie w kontekście tego co lubisz, a czego nie? Stres to nieomal twoje drugie nazwisko, magnez kojarzy ci się głównie z przyczepianiem zdjęć na lodówce, a twój codzienny wydatek to obowiązkowa paczka papierosów? Weź się w garść! Nasze zdrowie i samopoczucie w dużej mierze zależy od trybu życia, jaki prowadzimy.
Wakacje są doskonałą okazją do zmiany swoich nawyków żywieniowych. Dużo słońca, możliwości większej aktywności fizycznej mają okazję stać się sprzymierzeńcem w walce o poprawę naszej sylwetki. Przede wszystkim musimy uważać, by nie wpaść w 5 pułapek niezdrowego odżywiania.
Woody Allen przyznał, że w pracy brakuje mu cierpliwości. Reżyser obwołał się "leniwym", ponieważ nie potrafi pracować nad jednym projektem przez wiele miesięcy.
Letni odpoczynek nie nie zwalnia od obowiązku pamiętania o zdrowym odżywianiu. Zarówno latem, jak i zimą obowiązują nas zasady zdrowego żywienia - powinniśmy jeść różnorodnie, najlepiej 5 mniejszych objętościowo posiłków w ciągu dnia. Taki sposób żywienia pozwoli nam dostarczyć niezbędnych składników pokarmowych we właściwych proporcjach przez cały rok.
Lato kojarzy nam się głównie z relaksem, radością, beztroską, swobodą. Rozleniwieni słoneczną aurą, ciepłem, które pozwala na znacznie lżejsze ubranie i daje wiele możliwości relaksu na świeżym powietrzu, zapominamy często o tym, że o kondycję skóry i włosów należy dbać przez cały rok. Lato nie daje nam taryfy ulgowej.
Widoczny efekt starzenia się na skórze jest nieunikniony. Dodatkowo czynniki środowiskowe i stres mogą przyczynić się do przyspieszenia tego procesu. Zmian uniknąć się nie da, ale można podjąć kroki w celu kontrolowania wyglądu skóry. Odpowiedzią są tu styl życia i dobre kosmetyki.
Z nadejściem letnich, słonecznych dni rozpoczyna się sezon pikników, wycieczek i wspólnego grillowania. Przygotowując się do tych przyjemności powinniśmy zastanowić się nie tylko nad pogodą i atrakcyjnym miejscem, ale również nad tym co będziemy jeść. Warto zadbać, aby nasz posiłek przygotowany był z dobrej jakości produktów. Ruch na świeżym powietrzu i prawidłowo zbilansowany posiłek zadbają także o nasze serce.
Migrena – większe dawki kwasu acetylosalicylowego pomagają uchronić się przed atakami