Liczba wyników: 3465
Potrzeba odczuwania słodkiego smaku jest naturalna dla człowieka. Nic więc dziwnego, że słodycze tak bardzo nas kuszą i że tak trudno jest nam z nich zrezygnować. Paradoksalnie, im bardziej odmawiamy sobie słodkich pokarmów, tym większy mamy na nie apetyt. Czy jednak konieczna jest rezygnacja ze wszystkiego, co słodkie? Postanowiliśmy zmierzyć się z najpopularniejszymi obiegowymi mitami na temat słodyczy.
Wraz z nadejściem wiosny zrzucamy zimowe czapki z głów i eksponujemy nasze fryzury, których stan często nie do końca jest zadowalający. Włosy są suche, łamliwe, a ich stylizacja to nie lada wyzwanie. Co wtedy? Pogoda jest już iście wiosenna, dlatego najwyższy czas na zmiany w sposobie ich pielęgnacji. Radzimy jak ujarzmić wiosenną fryzurę i spowodować, by imponowała świeżością.
Wraz z upływem czasu zmienia się wrażliwość na emocje. Badacze z McLean Hospital w Belmont mówią, że osoby w młodszym wieku bardziej koncentrują się na negatywnych emocjach, starsi zaś są wrażliwsi na te pozytywne.
Marzec i kwiecień to te miesiące w roku, kiedy organizm jest szczególnie osłabiony – o objawy przesilenia wiosennego, będącego wynikiem niedoboru witamin, nietrudno. Właśnie w tym czasie potrzebujemy prawdziwego zastrzyku naturalnych składników. Z pomocą przychodzi nam promowana przez gwiazdy fitness – super żywność. Proponujemy ją w wersji po polsku.
Kiedy spada poziom określonych składników pokarmowych, w tym glukozy, informacja o tym jest przesyłana do mózgu, a następnie wywoływane jest uczucie głodu, które prowadzi do zachowań ukierunkowanych na poszukiwanie czegoś do jedzenia. Ten mechanizm jednak nierzadko ulega zaburzeniom, co sprzyja nadawdze i otyłości.
Przewlekłe bóle ludzi starszych mogą być skutecznie złagodzone dzięki stosowaniu medycznej marihuany, mówią amerykańscy medycy.
Kobiety marzą o nieskazitelnej, świeżej cerze, mocnych lśniących włosach i niełamliwych paznokciach. Jednak o piękno trzeba zadbać także od środka, dostarczając organizmowi odpowiednich witamin i minerałów.
Zadbaj o odpowiednią ilość białka w diecie, bez niej chętniej przyjmiesz dodatkowe kalorie i łatwiej utyjesz.
Superfoods działają profilaktycznie i wspomagająco w dietoterapiach. Wiele popularnych produktów spożywczych pomaga zapobiegać różnym schorzeniom i wspomaga ich leczenie. Oto superwłaściwości czosnku, żurawiny, soczewicy, cynamonu i brokułów.
Jeśli w twojej diecie stałe miejsce mają czosnek i cebula, możesz liczyć na niższe ryzyko zachorowania na raka jelita grubego, uważają badacze z Uniwersytetu Medycznego w Shenyang.
Migrena – większe dawki kwasu acetylosalicylowego pomagają uchronić się przed atakami