Liczba wyników: 3367
Znów po całym dniu przy biurku dokuczają ci plecy? A może ból pojawia się, gdy nachylasz się po coś? Najczęściej właśnie dopiero w takich momentach przypominamy sobie o naszym kręgosłupie. Tymczasem, by uniknąć nieprzyjemnych dolegliwości w jego obrębie, o tę podporę naszego całego ciała możemy dbać podczas codziennych aktywności każdego dnia – wstając z łóżka, a nawet śpiąc. Jak to zrobić?
Kuchnia azjatycka ma w Polsce coraz większą rzeszę fanów. Jej popularność sprawia, że spróbować jej można niemalże w każdym mieście. Na sklepowych półkach już od dłuższego czasu znaleźć można też wszystkie składniki potrzebne do przygotowania tradycyjnych, azjatyckich potraw.
Waniliowe perfumy, lody, czy ciasto zrobiły prawdziwą furorę na całym świecie. Nic dziwnego, skoro ekstrakty z rośliny o nazwie vanilla planifolia mają tak przyjemny aromat i znacząco poprawiają smak potraw. Zobacz, jakie inne zastosowania może mieć wanilia.
Badania pokazują, że zbyt krótki sen oznacza wyższe ryzyko choroby wieńcowej, udaru, a także cukrzycy. Lista kłopotów zdrowotnych jest jednak dłuższa.
Kurkumina, czyli ekstrakt z kurkumy stosowany zwykle jako przyprawa poprawiająca smak i zmieniająca kolor potrawy, ma także właściwości prozdrowotne. Z badań wynika, że może zapobiec nowtworom układu pokarmowego, w tym nowotworowi żołądka.
Cukier, i ten znajdujący się naturalnie w różnych produktach, i ten dodawany, ma wiele różnych form. Współczesny przemysł spożywczy często wykorzystuje syrop kukurydziany o wysokiej zawartości fruktozy (high fructose corn syrup, HFCS) - jaki ma wpływ na organizm?
Trudno przecenić dietę, jeśli chodzi o jej wpływ na nasz organizm. Zarówno zdrowie, jak i nasz wygląd w dużej mierze zależą od tego, co jemy. Jeśli chcesz ograniczyć widoczność zmarszczek, na stałe umieść w swojej diecie tych pięć produktów.
Właściciele zwierząt bardzo przeżywają ich śmierć i jest to szczególnie trudna żałoba, ponieważ często przemilczana przed rodziną czy przyjaciółmi w obawie przed jej negatywnymi ocenami.
Jeśli nie sypiasz odpowiednio długo, masz większy apetyt na niezdrowe, np. słodkie przekąski.
Bób św. Ignacego to suplement wytwarzany ze Strychnos ignatii, czyli drzewa z rodziny Loganiaceae, pochodzącego z Filipin i niektórych części Chin. Roślina została po raz pierwszy opisana przez czeskiego jezuitę pracującego na Filipinach, brata Georga Kamela, który nazwał jej owoc bobem św. Ignacego (od założyciela zakonu Ignacego Loyoli).
Migrena – większe dawki kwasu acetylosalicylowego pomagają uchronić się przed atakami