Liczba wyników: 3293
Czerwone i miękkie pomidory, soczyste jabłka, słodka marchew. Chcemy jeść zdrowo i „naturalnie”, co utożsamiamy z brakiem chemicznej ochrony roślin. Czy słusznie boimy się środków ochrony roślin?
Według prognoz WHO liczba zachorowań na raka w 2030 r. wzrośnie z obecnych 14 do ponad 21 milionów rocznie. Już teraz aż 60% chorych na nowotwór złośliwy podejmuje radioterapię. Poza walką z rakiem na co dzień muszą zmagać się też z dolegliwościami towarzyszącymi leczeniu, jak chociażby brak apetytu, zmiany skórne czy chroniczne zmęczenie. Jak sobie z nimi radzić?
Gdy spojrzeć na statystyki Google za ostatnie 12 miesięcy, fraza „odchudzanie” w okienko wyszukiwarki wpisywana była najczęściej pod koniec marca tego roku. Porad na temat skutecznego odchudzania zaczęliśmy aktywnie szukać w Internecie wraz z nadejściem wiosny. Pytaliśmy przy tym o konkretne produkty, w naszym wyobrażeniu wspomagające zrzucanie zbędnych kilogramów: szafran, kminek, plastry czy znane z reklamy TV tabletki.
Pozornie bliska i dobrze nam znana, niemniej osnuta aurą tajemnicy. Tak w skrócie można scharakteryzować największy kraj świata, jakim jest Rosja. Mnogość krain geograficznych oraz bogate dzieje historyczne powodują, że w kuchni rosyjskiej jak w tyglu mieszają się najróżniejsze receptury, składniki i aromaty. Proste w przygotowaniu, a zarazem tak bliskie polskim smakom potrawy staną się ciekawym i jakże apetycznym akcentem w naszej codziennej kuchni.
Alergia to problem powszechny i szczególnie doskwierający o tej porze roku. Jakie są rodzaje alergii, od czego zależą, jak łagodzić ich objawy i czy liczba alergików w ostatnich latach wzrosła – wyjaśniają specjaliści.
Mimo, iż nadmierna opalenizna stała się passe, nadal wiele osób zagrożonych jest skutkami promieni słonecznych. W walce z oparzeniami czy przesuszeniem pomocne są specjalistyczne kremy, do stosowania po opalaniu, których skład oparty jest na naturalnych bioflawonoidach. Złagodzą one podrażnienia, nawilżą i dostarczą składników odżywczych.
Czerniak jest 9. najczęściej występującym nowotworem w Europie. 1 na 100 mieszkańców Europy zachoruje na czerniaka w jakimś momencie swojego życia. W Polsce co roku odnotowuje się około 50 000 przypadków nowych zachorowań na nowotwory złośliwe skóry, w tym ponad 3000 stanowią zachorowania na czerniaki. Liczba zachorowań w Polsce podwaja się co 10 lat.
Lato to czas, w którym zjawiska burzowe mogą występować niemal codziennie, jest to bowiem najcieplejszy okres w roku, sam środek sezonu burzowego, który zwykle trwa od maja do października.Pięknie wyglądające na niebie błyskawice potrafią być jednocześnie śmiertelnie niebezpieczne. Często są powodem lokalnych pożarów, strat w drzewostanie oraz w inwentarzu żywym.
Szybkość procesu starzenia się jest w pewnej mierze zależny od genów, ale na to, jak wyglądamy, duży wpływ ma także styl życia. Tych pięciu rzeczy unikaj, bo sprawiają, że ekspresowo tracisz młody wygląd.
Wyniki badań klinicznych przeprowadzone przez naukowców z Uniwersytetu w Kolorado i DuPont Nutrition & Health pokazały, że włączenie białka sojowego do wysokobiałkowej diety o obniżonej wartości energetycznej prowadzi do znacznej utraty tkanki tłuszczowej i pomaga w utrzymaniu odpowiedniej wagi.
Migrena – większe dawki kwasu acetylosalicylowego pomagają uchronić się przed atakami