Liczba wyników: 6969
Osobom, które odczuwają objawy lęku, można pomóc dzięki regulacji flory bakteryjnej w jelitach za pomocą probiotycznej i nieprobiotycznej żywności oraz suplementów.
Jedzenie średnio 25 gramów przetworzonego mięsa dziennie (odpowiednik jednego plastra bekonu) wiąże się z 44-procentowym wzrostem ryzyka zachorowania na demencję.
Osoby, które mają przewlekłe problemy ze snem, mogą doświadczyć szczególnie trudnego procesu żałoby po śmierci bliskiej osoby.
Wyższe ciśnienie krwi w nocy niż w ciągu dnia może być czynnikiem ryzyka choroby Alzheimera u starszych mężczyzn, mówią badacze z Uniwersytetu w Uppsali.
Stres sieje spustoszenie w umyśle i ciele. Przykładowo, stres psychiczny wiąże się z wyższym ryzykiem depresji, chorób serca i chorób zakaźnych. Dotychczas jednak nie było jasne, w jaki sposób wpływa na rozwój chorób.
Bycie dobrym dla innych i pomaganie poprawia zdrowie i stan ducha. Siła tego związku zależy jednak od wielu czynników, w tym rodzaju poziomu życzliwości, definicji dobrostanu, wieku, płci i innych.
Czas wiosennych porządków właśnie nadszedł i warto wykorzystać tę sposobność do zadbania o przydomowe roślinki, bo taka aktywność daje znaczące korzyści, m. in. poprawia poziom stanu emocjonalnego.
Produkty z glukozaminą mogą zmniejszyć ryzyko śmierci w danym okresie mniej więcej w takim stopniu, jak regularne ćwiczenia, mówią pracownicy West Virginia University.
Osobowość ma wpływ na układ odpornościowy, a on na nasze szanse na długowieczność, mówią uczeni University of Limerick w Irlandii.
Jeśli wielokrotnie zanurzasz torebkę herbaty w kubku lub rozdzierasz ciastko z kremem, aby najpierw spróbować nadzienia, możesz radzić sobie z izolacją z powodu pandemii nieco łatwiej niż inni.
Migrena – większe dawki kwasu acetylosalicylowego pomagają uchronić się przed atakami