Liczba wyników: 9200
Planując zakup urządzenia RTV chcemy połączyć wysoką jakość z atrakcyjną ceną. Dlatego ważne jest, żeby na początku zastanowić się czego naprawdę oczekujemy od danych produktów i jakie cechy są w naszym odczuciu najważniejsze. Pomóc w wyborze może specyfikacja techniczna urządzenia oraz znajomość innowacji oraz trendów.
Lawenda swoje lecznicze właściwości zawdzięcza dużej zawartości substancji aktywnych m.in. linalolu, terpeny, garbników, kwasów organicznych oraz soli mineralnych. Dzięki nim doskonale wspiera kurację różnego rodzaju uszkodzeń skóry, a także działa przeciwgrzybicznie i przeciwbakteryjnie. Pozyskane z niej olejki są składnikiem produktów do pielęgnacji stóp marki Gehwol.
Cukier, sól (sód) i tłuszcze nasycone to główne żywieniowe czynniki ryzyka chorób cywilizacyjnych. W codziennej diecie trzeba je eliminować, bądź mocno ograniczać. Jak jednak „poradzić sobie" bez ulubionych smaków na talerzu? Eksperci programu "Wiem, co wybieram" radzą jak wprowadzić w życie zmiany w odżywianiu i proponują zdrowsze zamienniki produktów.
Zaledwie 1,7 proc. Polaków ma całkowicie zdrowe dziąsła. Występowaniu chorób przyzębia sprzyjają czynniki ryzyka takie jak: niewłaściwa higiena jamy ustnej, palenie tytoniu, stres, otyłość, ale również cukrzyca. W naszym kraju na cukrzycę choruje 3 miliony osób, z czego milion w ogóle o tym nie wie. Niestety, poziom wiedzy na temat zależności między występowaniem i przebiegiem cukrzycy a chorobami przyzębia, również pozostawia wiele do życzenia.
Pełnoziarniste pieczywo jest polecane jako zawierającie więcej błonnika i zdrowsze niż biały chleb czy bułki. Okazuje się jednak, że nie każdy musi sięgać po ten produkt, niektórzy zupełnie dobrze reagują na jego białą wersję. Naturalne bakterie występujące w jelicie są przyczyną, dla której ludzie reagują inaczej na pieczywo różnego rodzaju.
Wędliny, pieczywo, warzywa, owoce, jogurty, mięso, mleko i wiele innych produktów codziennie trafia do kosza. Niemal 1/3 Polaków przyznaje się, że zdarza im się wyrzucać żywność. To dane z najnowszego raportu „Nie marnuj jedzenia 2016” opracowanego przez Federację Polskich Banków Żywności.
Dieta śródziemnomorska uznawana jest za jedną z najzdrowszych. Składają się nań głównie owoce, warzywa, produkty mączne, produkty zbożowe, olej z oliwek, ryby, a także niewielkie ilości czerwonego mięsa i produktów nabiałowych. Taka dieta może zmniejszyć ryzyko wystąpienia choroby Alzheimera nawet o 68 procent.
Sto procent bawełny, czysta żywa wełna - takim zapewnieniom sprzedawcom ubrań czy innych tekstyliów nie można wierzyć. W ubiegłym roku Inspekcja Handlowa zakwestionowała blisko jedną piątą skontrolowanych produktów włókienniczych. Uwagi inspektorów najczęściej dotyczyły podawania nieprawdziwych informacji na temat składu surowcowego wyrobów.
U większości kobiet diagnoza mięśniaków macicy wiąże się ze strachem i niepokojem. Zwykle bowiem takie rozpoznanie oznacza dla kobiety interwencję chirurgiczną – nadal przeważający odsetek pacjentek poddawany jest zabiegowi usunięcia macicy. Nie zawsze musi tak być. W naszym kraju dostępna jest od niedawna farmakologiczna metoda, która pozwala stosować leczenie oszczędzające. Tematyka leczenia mięśniaków stała się pretekstem do debaty m.in. przedstawicieli organizacji kobiecych, ekspertów i dziennikarzy.
Ilość produktów do stylizacji włosów dostępnych na rynku wzbudza prawdziwy zawrót głowy. Jednak już sam wybór produktu odpowiedniego do potrzeb, fryzury i rodzaju włosów to już wyższa szkoła jazdy. Jak dobrać odpowiedni środek, by ułozyć włosy zgodnie z zamiarami?