Liczba wyników: 3338
Sól może osłabiać odpowiedź immunologiczną - wynika z badań na myszach.
Wszyscy czekają na cieplejsze dni po sezonie jesienno-zimowym. Zbyt wysoka temperatura nie sprzyja jednak zdrowiu układu sercowo-naczyniowego.
Warto jeść sojowe produkty, dzięki temu można lepiej zadbać o serce.
Działania prewencyjne najlepiej uchronią nas przed chorobą. O profilaktykę zawału serca powinniśmy zadbać zawczasu, w młodym wieku kiedy jest czas i chęci na zmianę trybu życia.
Kolejne badania pokazują, że warto zmniejszyć ilość czerwonego mięsa w diecie. Dzięki temu można uniknąć różnych chorób i wydłużyć swoje życie.
COVID-19 to nowa zakaźna choroba wywoływana przez koronowirusa SARS-Cov-2. Według ostatnich danych pierwszy chory pojawił sie w Chinach w 2019 roku, tam też miał miejsce początek epidemii, która z czasem rozprzestrzeniła się na wszystkie kontynenty. 11 marca 2020 roku Światowa Organizacja Zdrowia oficjalnie ogłosiła pandemię COVID-19.
Oto sposób na: zmniejszenie poziomu stanów zapalnych w całym organizmie, opóźnienie wystąpienia chorób związanych z wiekiem i dłuższe życie - trzeba jeść mniej.
Jeśli chcesz zdrowo się zestarzeć, wykonuj ćwiczenia, które budują wytrzymałość mięśni. Dzięki temu w starszych latach można zachować niezależność i wyższą jakość życia.
Na fali popularności jak najprostszych sposobów na odchudzanie, ogłoszono jakiś czas temu, że wykonywanie 10 tysięcy kroków dziennie to taki poziom aktywności fizycznej, który pozwoli schudnąć. Jak się jednak okazuje, nie jest to najskuteczniejsza recepta, proces odchudzania jest nieco bardziej skomplikowany.
Według uczonych jedzenie dużych ilości mięsa może się wiązać z różnymi chorobami, co z kolei wynika z nadmiaru aminokwasów siarkowych mogących wywoływać wiele niekorzystnych dla zdrowia skutków.