Liczba wyników: 18290
Bursztynowy ekstrakt z japońskiej rośliny „getto" może być sekretem długowieczności mieszkańców południowej Japonii.
Badania wskazują, że codzienne ćwiczenia mogą zmniejszyć szkodliwe skutki zbytniego objadania się w okresie świątecznym.
W dojrzałym wieku warto ograniczyć określone produkty, by zmniejszyć ryzyko rozwoju choroby Alzheimera, mówią badacze.
Dzisiejsi seniorzy mają umysł „bardziej" zwinny niż ich rówieśnicy sprzed dziesięciu czy dwudziestu lat.
Dostarczenie sobie kofeiny nawet na sześć godzin przed położeniem się do łóżka, może mieć znaczący niekorzystny wpływ na sen.
To nie żart. Jak informuje „BBC News/Health", samodzielne upieczenie chleba lub ciastek pomaga zwalczyć depresję i nie tylko...
Złamane z powodu osteoporozy kości często są przyczyną bólu, niemobilności, obniżenia jakości życia, a także przedwczesnej śmierci.
Badania wykazują, że regularne jedzenie orzechów przynosi korzyści w zakresie czynności nerek i układu krążenia.
Sprawdź, jak wielu stresorów doświadczyłeś/aś w ostatnim roku, by i dowiedzieć się, jak wysoki poziom stresu cię dotyczy.
Sok pomarańczowy może zmniejszyć ryzyko białaczki, a także pomóc zapobiec nowotworowi piersi, wątroby oraz okrężnicy.
Migrena – większe dawki kwasu acetylosalicylowego pomagają uchronić się przed atakami