Liczba wyników: 11976
Walka ze zmarszczkami to jedno z głównych wyzwań przed jakim stają producenci kosmetyków oraz specjaliści w dziedzinie dermatologii estetycznej.
Zmienna pogoda nie sprzyja dobremu samopoczuciu, przekonać możemy się o tym zazwyczaj wiosna, gdy słonecznych dni przeplatają się z opadami deszczu a w tym roku nawet i śniegu.
Przesilenie wiosenne to okres zwiększonego zapotrzebowania na substancje odżywcze. Tylko odpowiedniej jakości produkty żywnościowe dostarczą organizmowi składników odżywczych pozwalających przejść z zimowego na wiosenny czas pracy.
Wielu z przygotowywanych przez nas potraw, a w szczególności ciast, nie wyobrażamy sobie bez dodatku aromatycznych przypraw korzennych, używanych w kuchni od wieków. Pamiętajmy jednak, że, poza wzbogacającymi nasze wypieki smakiem i zapachem, posiadają one także zdrowotną moc.
Truskawka ma więcej witaminy C niż cytryna i grejpfrut. Chroni przed anemią, jest krwiotwórcza, posiada właściwości odtruwające i oczyszczające, poprawia przemianę materii, jest bogata w wapń, fosfor, mikro- i makroelementy.
Wyczekiwany i upragniony koniec zimy oraz nadejście wiosny, które według kalendarza następuje 21 marca, niesie ze sobą przesilenie wiosenne. Niektórzy wcale nie odczuwają dolegliwości z tym związanych, ale większość z nas dobrze wie, że zanim zaczniemy cieszyć się wiosną to swoje będziemy musieli odcierpieć.
Dobrze znany tran to sprawdzony sposób na wzmocnienie odporności. Tran wzmacnia odporność na ataki bakterii i wirusów, jest niezastąpiony w okresie wytężonej pracy umysłowej i fizycznej oraz dla zdrowia dzieci, dorosłych a także seniorów.
Kuchnia bez pomidorów? Niemożliwe. O włoskiej czy hiszpańskiej moglibyśmy wręcz zapomnieć. Ale nawet nasza, rodzima, polska kuchnia nie istnieje bez pomidorów. Nie sposób przecież wyobrazić sobie menu bez ulubionej zupy pomidorowej, albo frytek bez keczupu.
Sąd postanowił, że ex Beatles Paul McCartney zapłaci byłej żonie Heather Mills 24,3 mln funtów szterlingów w związku z ugodą rozwodową.
Budząca się do życia przyroda w okresie świąt wielkanocnych zachęca do dbałości o nasz wygląd i dietę, by czuć się pięknym i zdrowym już w pierwszych dniach wiosny. Jedzenie jest przyjemnością, zwłaszcza dobre i w miłym rodzinnym.