Liczba wyników: 11976
Od 8 maja obowiązują przepisy dające ubezpieczonym urodzonym przed 1 stycznia 1949 r., którzy nie osiągnęli wieku emerytalnego 60 lat dla kobiet i 65 dla mężczyzn, prawo do przejścia na emeryturę. Nic nie zmienia się dla kobiet. Będą mogły odchodzić na emeryturę po osiągnięciu 55 lat, jeżeli mają co najmniej 30-letni okres składkowy i nieskładkowy albo jeżeli mają co najmniej 20-letni okres składkowy i nieskładkowy oraz zostaną uznane za całkowicie niezdolne do pracy.
Gotowanie, pieczenie, czy smażenie nie tylko zmienia smak potraw, wpływa także na ich wartość odżywczą.
Sól to jedna z najczęściej stosowanych przypraw, choć wielu osobom trudno wyobrazić sobie przygotowanie codziennych posiłków bez soli, specjaliści w dziedzinie żywienia zalecają jej ograniczenie.
Budzą zainteresowanie i są jednym z popularniejszych sposobów na zachęcenie klienta do zakupów. Nie zawsze jednak rzetelnie informują o ofercie sklepu. UOKiK zwraca uwagę na najczęstsze uchybienia w gazetkach reklamowych.
Jeśli jesteś w kiepskim nastroju, dwa razy się zastanów, czy musisz wyjść na zakupy, nawet jeśli mają być to drobne sprawunki. Naukowcy z Harvard University przeprowadzili badania, z których wynika, że osoby smutne i przygnębione troskami wydają o wiele więcej niż radośni, bądź mający nastrój neutralny, informuje www.npr.org.
Dane są przerażające, codziennie na raka szyjki macicy umiera w Polsce pięć kobiet, informuje Gazeta Wyborcza.
Powrót do zdrowia po zawale jest możliwy, konieczna jest jednak szybka pomoc lekarza oraz zmiana dotychczasowych przyzwyczajeń.
Dodatkiem do wiosennych kanapek i sałatek mogą być nie tylko warzywa ale i kiełki.W kiełkach znajdziemy wiele cennych składników odżywczych i witamin.
Jak wynika ze statystyk problemy ze snem nasilają się wraz z wiekiem, wśród osób przed 24- tym rokiem życia skarży się na nie tylko 5 %, w przypadku osób po 65- tym roku liczba ta wrasta do 42 %. Do najczęstszych zaburzeń snu należą trudności z zaśnięciem, wybudzanie się w nocy, uczucie zmęczenia rano.
Rak przełyku to choroba dotykająca rocznie 1500 Polaków, jest ona przyczyną śmierci około 1350 osób rocznie. W związku z licznymi zachorowaniami na raka przełyku naukowcy nie ustają w poszukiwaniu jak najskuteczniejszej metody leczenia tej choroby.