Liczba wyników: 3525
Picie mleka o niskiej zawartości tłuszczu - zarówno beztłuszczowego, jak i 1-procentowego, ma związek z wolniejszym starzeniem się.
Ludzie dysponują wewnętrznym zegarem, który pozwala podświadomie postrzegać i szacować okresy czasu.
Badanie przeprowadzone przez zespół naukowców kierowanych przez profesora z Texas A&M University wykazało, że zakrywanie twarzy maską znacznie zmniejsza ryzyko zarażenia wirusem COVID-19.
Warto często i długo spacerować - dzięki temu można ograniczyć nadciśnienie.
Nowe badania przeprowadzone na North Carolina State University pokazały, że pozytywne nastawienie do starzenia się sprawia, że seniorzy są bardziej odporni na stresujące sytuacje.
Badania pokazały, że pies może zarazić się wirusem SARS-CoV-2 od swojego właściciela, ale nie rozprzestrzenia go na innych.
Niskie dawki potasu w diecie mogą zwiększać ryzyko udaru mózgu. Dołącz do jadłospisu fasolę, brokuły, banany i szpinak.
Obcowanie z naturą, podziwianie sztuki i duchowa, religijna aktywność mogą wzmocnić układ odpornościowy i działać przeciwzapalnie, mówią uczeni z Uiwersytetu Kalifornijskiego w Berkeley.
Naukowcy z University of British Columbia i Harvard Business School odkryli, że można kupić szczęście: wtedy, kiedy wydaje się pieniądze na innych.
Według ekspertów z University of Oxford izolacja spowodowana pandemią COVID-19 może zaostrzyć problemy z regulacją nastroju. To z kolei jest jednym z aspektów depresji.
Migrena – większe dawki kwasu acetylosalicylowego pomagają uchronić się przed atakami